Ostali sportovi

Uz Mozzart do novih uspjeha: RK Maglaj dobio novog sponzora

Uz Mozzart do novih uspjeha: RK Maglaj dobio novog sponzora
Foto: Ustupljena fotografija | Uz Mozzart do novih uspjeha: RK Maglaj dobio novog sponzora

Šampioni su uvijek uz šampione, a potvrda za to stiže i od RK Maglaj koji je novu sezonu započeo u prepoznatljivoj opremi na kojoj je znak njihovog novog sponzora- kompanije Mozzart.

Uz ovu podršku, nadaju se i novim uspjesima koji će sigurno doći uz njihov trud i zalaganje.

"Zahvalni smo respektabilnoj kompaniji Mozzart koja je prepoznala naš rad. Njihova društvena odgovornost je za svaku pohvalu, pa smo još sretniji što su i nas podržali. Zato im od srca hvala, a znak Mozzarta na našoj opremi svakodnevno nas podsjeća da se trud i rad isplate. Ovim činom nismo dobili samo sponzora, već partnera i prijatelja koji je sada dio naše sportske porodice", kaže Dino Mulasmajić, predsjednik UO RK Maglaj.

Ovaj uspješni rukometni klub osnovan je 1961. godine i važi za jedan od sportskih sastava sa tradicijom učestvovanja na najvećim takmičenjima. Za Maglaj često možemo čuti da je jedna od sredina u kojoj je rukomet sport broj jedan. 

Klub se može pohvaliti brojnim uspjesima i medaljama, a posebno se izdvajaju sezona 2015/16. kada su se borili za titulu prvaka BiH i 2016/17. kada su se takmičili u finalu Kupa BiH.

U klubu su ponosni na mnoga imena poznata rukometnoj i sportskoj javnosti. Među njima je Benjamin Burić, jedan od najboljih golmana na svijetu, koji trenutno čuva mrežu Flensburga i stub je reprezentacije BiH, kao i njegov brat Senjamin Burić. Tu su i Anadin Suljaković koji je trenutno u Wetzlaru, a u katarskoj reprezentaciji mu društvo pravi još i Eldar Memišević. Ističu i sportska umijeća Tarika Međića i Sakiba Omerovića, igrača koji su u bosanskohercegovačkom rukometu ostavili veliki trag, kako i u klubovima za koje su igrali.

U RK Maglaj, pored seniorske ekipe koja je jedan od konstantnih takmičara Premijer lige BiH, postoji Škola rukometa za dječake koja je osnovana 1997. godine. Čine ju selekcije dječaka 2006, 2008, 2010. i 2012. godište. Seniorska ekipa, odnosno prvi tim RK Maglaj, je standardan u Premijer ligi BiH i važi za jednu od ekipa koju uvijek svi vide u najelitnijem takmičenju naše zemlje. Mlađe selekcije Škole rukometa takmiče se u okviru ORL Sjever sa svojim vršnjacima.

Želja kluba je da u narednom periodu osiguraju svoju poziciju kao premijerligaški klub čiju će okosnicu činiti domaći igrači i mlade nade njihove Škole rukometa. Upravo oni su im zalog za budućnost i garant da će ovaj uspješni klub nastaviti da traje.

A mladi rukometaši bi mogli stopama uspješnih prvotimaca za koje sada navija i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije