Ostali sportovi

Uzelac ne mijenja sredinu do kraja sezone

Uzelac ne mijenja sredinu do kraja sezone
Foto: Facebook/Odbojkaški savez Srbije | Uzelac ne mijenja sredinu do kraja sezone

Nije bilo Aleksandre Uzelac u sastavu na utakmici Fluminensea prethodne noći, njen izostanak je izazvao sumnje - da li će ostati u tom klubu ili ne.

Prema nezvaničnim saznanjima ’’Mozzart Sporta’’ nema ništa od prekida saradnje, srpska reprezentativka će završiti sezonu u dresu brazilskog kluba. Ona će biti u timu već za naredni meč, koji će ujedno biti posljednji u ligaškom dijelu.

Poslije toga Aleksandru i njen klub čekaju obaveze u plej-ofu. Koliko će dugo ostati u Riju, zavisi od rezultata Fluminensea u razigravanju.

Podsjetimo, Uzelac je u februaru doživjela dva napada na ulicama grada u kome živi od oktobra. Jednom je napadnuta nožem, drugi put sa pištoljima - bila je u životnoj opasnosti i ta dva događaja su u velikoj mjeri uticala na njeno psihičko stanje. Nije mogla ni da spava, niti da nastavi sa potpuno normalnim životom, pa je došlo i do fizičke iscrpljenosti.

Srpska reprezentativka je razmišljala da prekine saradnju sa klubom i vrati se u Srbiju, kako bi se što bolje spremila za Olimpijske igre. Međutim, ništa od preranog završetka sezone, ostaje tamo do kraja i predvodiće Fluminense u razigravanju.

Aleksandra je u ovom trenutku najbolji poenter i server prvenstva Brazila. Postigla je do sada 400 poena, a odservirala 32 as servisa.

Fluminense je poslije 21. kola na šestoj poziciji sa skorom 12-9 i 31 osvojenim bodom. U posljednjem kolu rival će mu biti Maringa, ekipa koja je trenutno osmoplasirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije