Ostali sportovi

Uzelac pokorava Brazil

Uzelac pokorava Brazil
Foto: Facebook/Odbojkaški savez Srbije | Uzelac pokorova Brazil

Aleksandra Uzelac uživa u Brazilu ove sezone. Vidi se to po njenim partijama, energiji i osmehu.

Ako odete na sajt domaćeg prvenstva za odbojkašice prvo ćete ugledati njeno ime i prezime. Skrenete pogled - ponovo Uzelac. Spustite kursor - na vrhu još dvije kolone opet ona.

Srpska odbojkašica je najbolji poenter i najbolji server domaćeg prvenstva - kada se pogledaju osvojeni poeni po setu. Ali, isto tako - najbolji poenter i server kad se računa ukupan broj poena.

Na šest utakmica Fluminense ima skor 4-2 i 11 osvojenih bodova. Nalazi se na trećem mjestu, a ispred su Dentil Praja i Minas.

Uzelac je na šest utakmica skupila 132 poena. Tačnije 22 u prosjeku po meču ili 5,74 prosječno po setu. Iza nje je reprezentativka Brazila Kisi Nasimento sa 107 poena.

Razoran servis je bio Aleksandrino veliko oružje u Srbiji dok je igrala za Železničar, a isto se nastavilo i u Riju. Zabilježila je 13 as servisa na šest utakmica ili 0,57 po setu.

Najbolju partiju prikazala je ove nedjelje protiv Minasa, drugoplasiranog kluba u prvenstvu. Njen tim je ostvario veliku pobjedu 3:2, a ona je zabilježila 32 poena. Imala je napad 58-29 (50 odsto), dva bloka i jedan as. Bacila je sijenku i na Kisi Nasimento, koja je na drugoj strani imala 21 poen.

Iako je rođena 2004. godine i igra prvu profesionalnu sezonu u inostranstvu, Aleksandra je trenutno prva zvezda u Brazilu. Definitivno je brzo osvojila sve u toj zemlji.

Novu priliku da zablista ima već u noći između petka i subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije