Ostali sportovi

Vajlder na Džošuu u 2018. godini

Vajlder na Džošuu u 2018. godini
Foto: N.N. | Vajlder na Džošuu u 2018. godini

Po riječima bokserskog promotera Edija Herna borba između Entonija Džošue i Deonteja Vajldera trebalo bi da bude održana 2018. godine.

Džošua je vlasnik šampionskih pojaseva u IBF, IBO i WBA verzijama, dok Vajlder drži titulu prvaka u WBC konfederaciji.

Poslije pobjede nad Bermejnom Stivernom, Vajlder je "proglasio rat" Džošui, smatrajući da se krije od njega i da ne želi da se bori. Hern je izjavio da je veliki problem oko organizacije ove borbe u egu boraca.

"Vajlder radi dobar posao govoreći da mi ne želimo ovu borbu. Organizovanje ovakvog događaja se ne dešava preko noći. Sastanak može da prođe dobro ili loše, ali fanovi treba da znaju da će se borba održati 2018. godine. Problem predstavlja i ego boraca. Ako biste na Menhetnu pitali nekoga ko je Vajlder, rekli bi vam da ne znaju. U Engleskoj svi znaju ko je Entoni Džošua", rekao je Hern.

Engleski promoter je dodao da je moguće da će Džošua bosksovati i protiv Džozefa Parkera.

"Džošua je rekao da želi da bude jedinstveni svjetski šampion do kraja 2018. godine. To znači da će se boriti i sa Vajlderom i sa Parkerom", dodao je Hern.

Džošua je nedavno na Tviteru provocirao Vajldera, postavivši video snimak svog intervjua uz poruku da je spreman za borbu.

Pored Vajledra, meta prozivki Džošue su bili Parker i Tajson Fjuri.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije