Ostali sportovi

Velika šampionka i zanosna olimpijka se vraća na veliku scenu

Velika šampionka i zanosna olimpijka se vraća na veliku scenu
Foto: N.N. | Velika šampionka i zanosna olimpijka se vraća na veliku scenu

Ona je jedna od najljepših i najtitularnijih sportistkinja u Rusiji.

Plivačica Julija Efimova (31) je šestostruka svjetska prvakinja, sedmostruka prvakinja Evrope i trostruka osvajačica olimpijske medalje. U vitrinama ima preko 30 odličja sa najvećih takmičenja (OI, SP, EP). 

Plavokosa ljepotica već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja. Nakon dvogodišnje pauze i života u SAD vratila se u Rusiju kako bi počela ispočetka - pridružila se reprezentaciji i borila za nove titule unutar zemlje. Osvojila je tri srebra na prvenstvu Rusije, čime je pokazala da još uvijek nije rekla zadnju riječ. Posljednje veliko takmičenje bilo je SP 2019. godine kada je uzela zlato na 200 metara prsno. To ju je učinilo jedinom ženom koja je ikada osvojila tri svjetske titule u ovoj disciplini. 

Želja joj je da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu što bi joj bile četvrte OI u karijeri. No mnogo toga će zavisiti od statusa ruskih sportista na Igrama, ukoliko oni budu neprihvatljivi Julija se neće pojaviti u Francuskoj. Rusi još uvijek nisu donijeli konačnu odluku po pitanju učešća na Igrama. 

Efimova je podsjetimo u centar pažnje došla  na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru gdje je osvojila dva srebra. Šampionka iz Rusije je na OI stigla u posljednji čas nakon što je sud za sportsku arbitražu poništio kaznu Svjetske antidoping agencije koja ju je suspendirala zbog dopinga. Zbog toga je više puta izviždana od strane navijača pored bazena.

„Ljudi su mi govorili da su Olimpijske igre kao praznik, zabava, upoznaješ se s ljudima iz drugih zemalja, da je sve opušteno. No ovo je bilo užasno, nimalo pozitivno, više je kao rat. Svi kažu, kad Igre počnu, rat prestaje. To se ovdje nije dogodilo“, rekla je tada Efimova.

Vrhunac je bio kada joj olimpijska prvakinja Amerikanka Lili King na postolju nije čestitala medalju, nego ju je nazvala prevarantkinjom. Inače, zanosna Efimova koja je specijalizovana za disciplinu prsno često na društvenim mrežama objavljuje atraktivne fotografije, a one u kupaćem kostimu su joj omiljene.Uskoro će napuniti 32 godine, ali i dalje joj mnoge mlađe kolegice mogu pozavidjeti na idealnoj figuri. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije