Ostali sportovi

Veliki uspjeh naših boraca u džiudžicu – Svjetska bronza za klub Slavija

Veliki uspjeh naših boraca u džiudžicu – Svjetska bronza za klub Slavija
Foto: N.N. | Veliki uspjeh naših boraca u džiudžicu – Svjetska bronza za klub Slavija

Za ostvarivanje najvećih sportskih uspjeha potrebni su talenat, vrijedno treniranje, ali i finansijska sredstva. Najbolji dokaz da kvalitetni i posvećeni sportisti mogu do svjetskih odličja, uz adrekvatnu podršku, je džiudžicu klub Slavija iz Istočnog Sarajeva.

I ranije su nastupali na velikim takmičenjima, ali su sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju, uz donaciju Mozzarta, osvojili prvu svjetsku medalju. Njihov junior i reprezentativac Srpske, Lazar Matić okitio se bronzom, zbog čega su svi u klubu presrećni.

"Mi smo izuzetno zadovoljni i zahvalni kompaniji Mozzart na podršci koja nam je mnogo značila i koja je dio naše svjetske medalje. I prije smo imali dobre nastupe na Svjetskom prvenstvu, ali nismo imali dovoljno finansija. Uz pomoć Mozzarta uspjeli smo da ostvarimo veliki cilj i da donesemo prvu medalju za klub od osnivanja", kaže Danijel Blažić, sportski direktor Jiu Jitsu kluba Slavija, Istočno Sarajevo.

Blažić se poslije četiri godine pauze vratio na tatami i na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju ostvario najbolji rezultat kojeg je ikada napravio neki senior iz BiH, osvojivši sedmo mjesto. Davor Bujak, junior Slavije koji je aktuelni prvak Evrope, takođe je bio sedmoplasirani u Abu Dabiju.

Činjenica da je Slavija rasadnik talenta i ne čudi jer već 13 godina posvećeno rade sa mladim talentima. Imaju oko 100 članova u selekcijama od pionira do seniora. Prije dva mjeseca osvojili su zlato na Evropskom prvenstvu u Frankfurtu, a prije dvije godine imali su kadetskog prvaka i juniorskog viceprvaka Evrope na Kritu.

Od osnivanja klub ima budžetsku podršku opštine Istočno Novo Sarajevo, a svi redovno plaćaju članarine što im omogućava odlazak na putovanja i pripreme, te nabavku opreme. Ipak, za odlazak na najveća takmičenja potreban im je dodatni novac, zbog čega su posebno zahvalni Mozzartu.

"Vjerovali smo u ove momke kada smo odlučili da im pružimo podršku. Njihovi prethodni rezultati i posvećenost bili su dodatni argumeti da ih podržimo u želji da nastupe na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju. Osvojena bronza je u potpunosti opravdala povjerenje koje smo im ukazali", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

A članovi Slavije planiraju da nastave putem uspjeha i u budućnosti. Ambicija im je da iduće godine učesvuju na najvećim takmičenjima. U njihovom kalendaru već su Balkansko prvenstvo u Banjaluci, Evropsko u Sankt Petersburgu, te ponovo Svjetsko u Abu Dabiju, kao i brojni regionalni turniri, a bez medalja se, kažu, ne vraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije