Ostali sportovi

Počinje Tekvoli vinter tor, finale zakazano na Jahorini

Počinje Tekvoli vinter tor, finale zakazano na Jahorini
Foto: Ustupljena fotografija | Veliko finale Tekvoli vinter tora zakazano na Jahorini

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg izdanja, Mozzart Tekvoli vinter tora i ove godine održaće se na četiri bh. planine, a to će ujedno biti treća zimska turneja.

Tek sportovi nakon samo dvije godine na bh. prostoru u potpunosti su osvojili srca ljubitelja sporta, a nova turneja, s manifestacijama koje promovišu sport u jednoj potpuno novoj dimenziji, garantuje mnogo uzbuđenja i sportskog nadmetanja koji će sigurno ponovo oduševiti sve prisutne.

Osigran je bogati nagradni fond na svakom takmičenju, a on će ukupno iznositi 10.000 KM što je svim igračima motiv više da pruže svoj maksimum i pored dobre zabave unovče svoje trud i znanje.

Turneja počinje 4. februara na planini Vlašić, nastavlja se 12. februara na Ponijerima. Zatim slijedi takmičenje 19. februara na Bjelašnici, te veliko finale zakazano je za 26. februar na Jahorini.

Takmičenja će se održati u blizini ski-liftova, na udarnim lokacijama svake od navedenih planina. Svaki turnir će početi u 10.30 sati, a novčani nagradni fond po svakom takmičenju je 1.200 KM.

Uz prva tri, osigurane su nagrade i za četvrto i peto mjesto, kao dodatni motiv za sve koji učestvuju.

Tekvolj je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj 2012. godine, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na spol i godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije