Ostali sportovi

Velikom šampionu zabranili da izbori vizu za Pariz

Velikom šampionu zabranili da izbori vizu za Pariz
Foto: N.N. | Velikom šampionu zabranili da izbori vizu za Pariz

Najboljem rvaču Rusije nije dozvoljeno da se kvalifikuje za Olimpijske igre 2024. zbog podrške specijalnoj vojnoj operaciji, prenosi RIA novosti.

Dvostruki olimpijski šampion ((Rio, Tokio) Abdulrašid Sadulajev je suspendovan sa licenciranog turnira Olimpijskih igara 2024. zbog podrške SVO-u. 

Šampion slobodnim stilom nije smio da učestvuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2024. zbog informacija o podršci specijalnoj vojnoj operaciji i pripadnosti Dinamu, navodi se na zvaničnom sajtu Ujedinjenog svijeta rvanja (UWW).

Komisija organizacije donijela je odluku "na osnovu detaljnih izvještaja koje je dostavio nezavisni i privatni pružalac obavještajnih usluga". Ranije je Ruska rvačka federacija (FSBR) saopštila da je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zabranio Sadulajevu učešće na kvalifikacionom turniru u Bakuu, na kojem će se dijeliti ulaznice za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Takmičenja u glavnom gradu Azerbejdžana biće održana od 5. do 7. aprila.

Pres služba Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), komentarišući za RIA Novosti isključenje dvostrukog olimpijskog šampiona, pozvala se na odluku Ujedinjenog svjetskog rvanja (UWW). 

„Preusmjerićemo vas na saopštenje: „Sadulajev je proglašen neprikladnim (neutralni status) od strane panela Ujedinjenog svijeta rvanja“, saopštila je pres služba MOK-a u odgovoru na zahtev RIA Novosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije