Ostali sportovi

Verica Simić za "Nezavisne": Grci su veliki fanatici za sport

Verica Simić za "Nezavisne": Grci su veliki fanatici za sport
Foto: N.N. | Verica Simić za "Nezavisne": Grci su veliki fanatici za sport

Grci su veliki fanatici i veliki obožavatelji sporta, tako da i na odbojkaškim utakmicama možemo vidjeti užarenu atmosferu. Rekla je iz Soluna za "Nezavisne" reprezentativka BiH i odbojkašica Arisa Verica Simić (27).

Nekadašnja članica Bimal Jedinstva i mađarskog Vašaša od ove sezone nastupa za Aris iz Soluna. Odbojkašica rođena u Ugljeviku, koja je ujedno i profesorica engleskog jezika i književnosti, brzo se navikla na novu sredinu i sretna je što ima priliku da napreduje u klubu sa dugom i svijetlom tradicijom.

"Od ove sezone nastupam za Aris iz Soluna. Po samom dolasku u klub djevojke su me dobro prihvatile i brzo sam se uklopila u tim, atmosfera je od prvog dana odlična. Mogu da kažem da sam zadovoljna svojim igrama koje pružam i da se trudim da svakog dana izvučem maksimum i da odigram još bolji meč od prethodnog", ističe Simićeva.

NN: Koliko je odbojka popularna u Solunu i Grčkoj i gdje je u odnosu na fudbal i košarku?

SIMIĆ: Kao i u svakoj zemlji, fudbal i košarka prednjače po gledanosti i popularnosti, ali odbojka ne zaostaje mnogo za njima. Posjećenost utakmica je velika, kako na našim utakmicama tako i na utakmicama drugih timova. Na društvenim mrežama možemo primijetiti da nas ljudi prate, interesuju se za naredne mečeve, dolaze na naše utakmice. U velikoj mjeri tome doprinose klubovi koji se trude da promovišu odbojku kroz medije i samim tim da budemo konkurentni košarci i fudbalu koliko je to moguće.

NN: Šta nam još možete reći o Arisu?

SIMIĆ: Odbojkaški klub je u sklopu Sportskog društva Aris, u čijem sastavu se nalaze i ostali sportovi (fudbal, košarka, boks, vaterpolo…). A.C. Aris osnovan je 1914. godine, a dobio je ime po Aresu, grčkom bogu rata, koji se povezuje i sa hrabrošću i muževnošću. Radi se o veoma dobro organizovanom društvu koje drži do tradicije ovog kluba na prvom mjestu.

NN: Nedavno ste igrale gradski derbi protiv PAOK-a... Koliko je na tom meču prisutno rivalstvo, te da li je naelektrisana atmosfera kao i u drugim sportovima?

SIMIĆ: Naravno da postoji rivalstvo i u odbojci kao i u drugim sportovima. PAOK je od ove sezone ponovo član A1 lige, imaju veoma dobar tim. Prvi ovosezonski derbi je pripao nama (3:2), a atmosfera je bila sjajna, ne kao na fudbalskim utakmicama, ali sigurno atipična za odbojku. Ja sam se nakon tog susreta našla u idealnoj postavi kola.

NN: Kakve utiske nosiš iz Mađarske i koliko su ti u sjećanju ostali nastupi u Bimal Jedinstvu?

SIMIĆ: Sezona u Mađarskoj bila je izuzetno naporna i zahtjevna, ali nosim veoma lijepe emocije iz tog perioda. Brčko je u prelijepom sjećanju takođe, provela sam četiri godine u Jedinstvu i osvojili smo mnogo trofeja i odigrali mnogo kvalitetnih utakmica na evropskoj sceni.

NN: U prošlim kvalifikacijama reprezentacije BiH malo je nedostajalo da se plasira na Euro. Šta očekuješ u narednom periodu i može li se očekivati da BiH uskoro zaigra na velikom takmičenju?

SIMIĆ: Vjerujem da imamo tim za velika takmičenja. Imamo dosta djevojaka koje igraju u inostranstvu, u najboljim ligama Evrope. Ostaje veliki žal za propuštenom prilikom na prethodnim kvalifikacijama, ali dokazali smo da možemo da budemo konkurentni evropskim ekipama. Predstoje nam takmičenje u Srebrnoj ligi i kvalifikacije za SP. Nadam se da će selekcija biti u punom sastavu i da ćemo imati uspjeha u mečevima koji su pred nama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije