Ostali sportovi

Vipert ponovo najbrži, Gejt u žutom ide ka Banjaluci

Vipert ponovo najbrži, Gejt u žutom ide ka Banjaluci
Foto: N.N. | Vipert ponovo najbrži, Gejt u žutom ide ka Banjaluci

Drugu etapunu pobjedu na 13. biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka" upisao je Vouter Vipert iz EvoPro rejsinga, koji je 160 kilometara od Bijeljine do Teslića prevezao za 3:47,27. časova, dok je žutu majicu sačuvao njegov timski kolega Aron Gejt.

Fenomenalni Holanđanin slavio je i juče na etapi od Vlasenice do Bijeljine, te očigledno pokazao da je vrhunski sprinter. Irci su definitivno i najorganizovanija ekipa jer su još jednom odradili odličan posao, te Gejtu omogućilo da posljednju etapu dočeka kao lider u generalnom plasmanu.

- Bilo je vrlo brzo, Aron je stigao momke koji su bježali, pa smo uspostavili kontrolu. Na kraju sam imao najviše snage, vrlo sam srećan zbog druge pobjede u dva dana, što nije nimalo jednostavno za ostvariti u ovako jakoj konkurenciji - rekao je Vipert.

Drugo mjesto danas je zauzeo Aron Groser (Bajk Rid), dok je treći član slovenačke Adrije Marko Kump.

Poslije odlične prve etape, Gejt je još jednom uspio da ostane u grupi i zadrži sedam sekundi prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na ....

- Bilo je drugačije u odnosu na prva dva dana. Ravan teren je ubrzao trku do maksimuma. Veliko hvala mom timu. Nemamo specijalnu taktiku za sutra, ali se nadam da ćemo uspeti da još jednom odradimo odličan posao - rekao je Gejt.

Odlični domaćini bili su Bijeljina i Teslić, kao i Doboj, čiji su građani pozdravili bicikliste na prolaznom cilju. Posebno lijepo je bilo u Tesliću, jer je mnogo građana već tradicionalno izašlo na ulice i aplauzom dolekali bicikliste.

- Ovo je odličan način da promovišemo našu opštinu što ćemo nastaviti da radimo ubuduće kao i u prethodnih pet godina - rekla je šefica odsjeka za odnose s javnošću Teslića Vanja Pejkanović.

Turizam je u ovoj opštini jedan od najvećih zamajaca razvoja, a trka je postala zaštitni znak i dio turističke ponude Teslića, naglasila je director Turističke organizacije opštine Teslić Suzana Lipovčić.

Sudeći prema raspoloženju i najavama čelnih ljudi gradova kroz koje je prošao karavan, trka bi iduće godine mogla da dobije još nekoliko etapa. 

- Ove godine smo bili startno mjesto treće etape, a radiće i na tome da iduće budemo i ciljno. Drago mi je što se okupilo mnogo naših sugrađana, posebno mališana, koji su mogli da vide takmičare iz svih krajeva svijeta. To je odlična stvar za naš grad - rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Slično razmišlja i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Grad na Bosni ove godine bio je prolazni cilj, a od iduće bi lako mogao da bude domaćin starta ili cilja etape.

- Vjerujem da ćemo na obostrano zadovoljstvo dogovoriti proširenje saradnju sa organizatorom trke - rekao je Jerinić.

Sutra je finalni čin borbe za ukupnog pobjednika, a etapa od Prnjavora do Banjaluke preko Dervente, Srpca, Razboja i Laktaša ponovo više odgovara sprinterima jer u potpunosti ravničarska. Pokrovitenja trke je predsjednica RS Željka Cvijanović, a veliki doprinos dala je i Vlada RS.

Šampionka podržala bicikliste

Specijalni gost današnje etape bila je dvanaestostruka šampionka svijeta u biciklizmu Klaudija Karseroni - Žil.

- Bila sam na trci i prije nekoliko godina, tada sam se oduševila, a sada još više. Vidim koliko se organizatori trude, razgovarala sam i sa članovima ekipa koji ocenjuju da su trka i svi prateći događa seji na vrhunskom nivou - rekla je legendarna biciklistkinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije