Ostali sportovi

Više od 200 takmičara na "Jahorina ultra trejlu"

Više od 200 takmičara na "Jahorina ultra trejlu"
Foto: N.N. | Više od 200 takmičara na "Jahorina ultra trejlu"

JAHORINA - Međunarodna trka "Jahorina ultra trejl" okupila je danas 225 takmičara u četiri različite dužine, a pobjednici na stazi od 88 kilometra bili su Neven Cicović i Jelena Filipović.

Na 49 kilometara najbrži je bio Marko Kozul, a u ženskoj kategoriji Lana Ostojić.

Miloš Milosavljević i Snežana Đurić najbolji su bili na 23 kilometra, dok su na 14 kilometara najbrži Snežan Obradović i Nevena Jovanović.

Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, dok su se za ostale nagrade pobrinuli sponzori takmičenja.

Organizatora trke je Olimpijski centar "Jahorina" odakle su istakli da tokom organizacije poštovali sve mjere koje je Vlada Srpske prepisala da bi se zaštitili od širenja pandemije virusa korona.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevanić rekao je novinarima da su takmičari imali priliku da se oprobaju u četiri trke različite dužine - ultra, maksi, midi i mini trejl.

On je naveo da je i sam bio učesnik trke na 23 kilometra, pa je odlučio da svoju medalju pokloni direktoru Daun sindrom centra Banjaluka Zoranu Jeliću, jer su mu oni bili motiv za trčanje.

Ljevanić je zahvalio ambasadoru trke Jovici Spajiću što je došao na planinu, održao predavanje takmičarima i podijelio svoja iskustva, te čestitao svim zaposlenima u Olimpijskom centru koji su učestvovali u organizaciji.

Ljevanić je rekao da su se trudili da staze budu što bolje markirane i da trka bude bezbjednija, kao i da je, budući da prvi put organizuju, dežurao Helikopterski servis Republike Srpske, ali i ekipe civilne zaštite i sanitet.

Najpoznatiji svjetski trkač i ambasador ovogodišnjeg takmičenja Jovica Spajića rekao je da je organizacija bila odlična, staze izazovne i da je sve proteklo u najboljem redu.

"Nadam se da će sljedeće godine biti još veći broj takmičara kako bi pokazali cijelom svijetu šta sve Jahorina nudi", istakao je Spajić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek zahvalio je svim učesnicima i ambasadoru trke Spajiću, te poručio da je ovo danas samo početak budući da od 1. septembra kreće "Trka kroz Srbiju" i sa Jahorine, tako da postaju regionalan centar ne samo turizma nego i sportskih događaja.

On smatra da Jahorina postaje mjesto dobrih sportskih događaja, te je podsjetio na nedavnu posjetu olimijskoj ljepotici najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

On je dodao, uprkos epidemiji virusa korona, ostvaruju planove i kreću sa investicijama zajedno sa Vladom Republike Srpske, tako da će u ponedjeljak, 27. jula predati završni račun gdje su za prvih šest mjeseci poslovali sa tri miliona KM dobiti.

"Jedni smo od rijetkih preduzeća koja se mogu pohvali tim rezultatom u vrijeme virusa korona, pogotovo što poslujemo u oblasti turizma koji je najviše pogođen od svih grana privrede", istakao je Elek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije