Ostali sportovi

Vlada KS partner Sportskih igara mladih

Vlada KS partner Sportskih igara mladih
Foto: Vlada KS | Vlada KS partner Sportskih igara mladih

BEOGRAD - Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kenan Magoda prisustvovali su svečanoj ceremoniji u Beogradu na kojoj je bivši njemački fudbaler i član upravnog odbora Bajerna Karl-Heinz Rumenige proglašen ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih.

Rumenige je tako podržao najveću sportsko-amatersku manifestaciji u Evropi i postao dio velike SIM porodice ambasadora, među kojima su predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, predsjednik PSŽ-a Naser Al-Khelaifi, sportisti Edin Džeko, Džanan Musa, Luka Modrić, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić...

„Vlada Kantona Sarajevo ponosni je partner Sportskih igara mladih koje će ove godine biti održane u našem kantonu. Kroz 28 godina djelovanja, ove Igre okupile su više od 2,7 miliona djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Srbiji, a od ove godine kao četvrta zemlja priključila se i Slovenija. Bilo je zadovoljstvo biti među zvanicama ovogodišnje otvaranja Sportskih igara mladih u Beogradu, zajedno s ministrom Magodom“, poručio je ovim povodom premijer Uk.

U okviru programa održano je i revijalno takmičenje u jednoj od najpopularnijih sportskih disciplina Sportskih igara mladih - igri između dvije vatre, na kojem su učestvovala djeca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije