Ostali sportovi

Vlada Srbije nagradila zlatne odbojkašice sa po 20.000 evra

Vlada Srbije nagradila zlatne odbojkašice sa po 20.000 evra
Foto: Tanjug | Vlada Srbije nagradila zlatne odbojkašice sa po 20.000 evra

Vlada Republike Srbije dodijelila je na današnjoj sjednici odbojkašicama Srbije i njihovom selektoru nagrade u vrijednosti od po 20.000 evra, saopšteno je iz Vlade.

"Članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci održanom u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj od 23. avgusta do 8. septembra, dodijeljene su novčane nagrade od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti. Isti iznos pripao je i njihovom treneru Zoranu Terziću", precizirano je u saopštenju.

Nacionalno sportsko priznanje dodijeljeno je odbojkašici Maji Ikodinović (rođenoj Ognjenović) za osvojenu bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u odbojci održanom 2006. godine u Japanu, a Vlada Srbije nije zaobišla ni zlatne basketaše.

"Sportistima u disciplini-Košarka 3 na 3 Marku Saviću, Danilu Mijatoviću, Dejanu Majstoroviću i Dušanu Domoviću Bulutu za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine, Vlada je dodijelila nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos za osvojenu medalju, dobio je i njihov trener Goran Vojkić", navedeno je u saopštenju.

Na sjednici su usvojene izmjene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama. Povećanjem iznosa novčanih nagrada za sportiste i trenere, vlada želi da istakne važnost vrhunskih rezultata i osvajanja medalja na najznačajnijim takmičenjima - Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

"Usvojenim izmjenama iznos za osvojenu zlatnu medalju na ovim takmičenjima podignut je na 50 hiljada evra u dinarskoj protivvrijednosti, za srebrnu na 45.000, a za bronzanu na 35 hiljada evra (u dinarskoj protivvrijednosti). Ujedno su izjednačeni iznosi za pojedinačne i ekipne sportove, a sve u cilju da se podstakne postizanje boljih rezultata i osvajanje većeg broja zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na sledećim Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije