Ostali sportovi

Vladimir Selec: Trka posvećena Banjalučanima

Vladimir Selec: Trka posvećena Banjalučanima
Foto: N.N. | Vladimir Selec: Trka posvećena Banjalučanima

Peti Banjalučki polumaraton, koji će biti odražan u maju, okupiće elitne trkače, ali i rekreativce i mališane, možda neke buduće šampione, koji će prve korake napraviti upravo u Banjaluci.

Bambini maraton nas očekuje 11. maja, dok će četiri trke biti dan kasnije kada je na programu i centralni događaj polumaraton (21,1 kilometar).

"Baš zbog toga što je jubilarni, Banjalučki polumaraton smo posvetili prvenstveno Banjalučanima. Želimo da što više Banjalučana trči i izbog toga smo odredili najnižu kotizaciju od 17 KM. Takođe, polumaraton smo posvetili i ženama  kako bismo ukazali na status žena u našem društvu koji i dalje nije izjednačen sa statusom muškaraca i pripremili smo pogodnosti za žene, odnosno popust na kotizaciju", rekao je Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona.

Pored trka koje su bile i ranijih godina, 12. maja nas očekuju i neke novine.

"Nova trka je trka na 10 kilometara, Mivela banjalučkih 10k, za koju smo pripremili popularnu cijenu kotizacije od 15 KM. U polumaratonu će nastupiti i osobe sa poteškoćama u razvoju, koje će u kolicima gurati trkači, a tu je i dobri stari Nektar fun run, trka zadovoljstva, s tim što smo ovoga puta skratili stazu i trčaće se 1.800 metara. Start je u Tržničkoj ulici, a cilj na tvrđavi Katel. U programu je Telegroup štafetni polumaraton koji mogu da trče dva, tri ili četiri učesnika, a dan ranije, 11. maja u 17 časova, biće naša najpopularnija trka - Bambini maraton, koji će okupiti mališane predškolskog uzrasta. Očekujemo više od 1.000 mališana, mlađi će trčati sa roditeljima, a stariji sa našim trenerima", dodao je Selec.

Organizator se potrudio da peti Banjalučki polumaraton ima i humanu dimenziju, tako da će svi koji žele moći da za polumaraton ili trku na 10 kilometara kupe humanitarni broj.

"Oni koji plate punu kotizaciju mogu da traže humani broj, a to znači da će 20 KM od njihove kotizacije biti usmjereno dvjema organizacijama - Udruženju samohranih roditelja 'Ponos' i 'Zdravo da ste'. Već imamo oko 70 prijavljenih", rekao je direktor Selec i dodao:

"Prijave su u toku, tako da ne mogu mnogo o imenima da govorim, ali mogu da najavim nastup Olivere Jevtić iz Srbije, našeg najboljeg maratonca Srđana Samardžića, a očekujemo dosta pozantih elitnih maratonaca i maratonki iz regiona. Očekujem više od 1.000 učesnika u polumaratonu, te ukopno između 6.000 i 7.000 trkača."

21,1 km duga polumaratonska trka

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije