Ostali sportovi

Vujičić: Napadam svjetsku i evropsku krunu

Vujičić: Napadam svjetsku i evropsku krunu
Foto: N.N. | Vujičić: Napadam svjetsku i evropsku krunu

Naredni ciljevi su napad na svjetsku i evropsku titulu, a u skorijoj budućnosti i plasman na Olimpijske igre, poručio je ovo Vasilije Vujičić, od prošle sedmice novi evropski univerzitetski prvak u džudou.

Student Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci i član Džudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika pomeo je konkurenciju na Evropskom studentskom prvenstvu u Zagrebu. U kategoriji preko 100 kg talentovani Zvorničanin i jedna od najvećih uzdanica bh. džudoa ostvario je četiri pobjede i tako došao do najvećeg uspjeha u karijeri.

"Bila je paklena konkurencija. Posebno je bilo neizvjesno u finalu protiv predstavnika Ukrajine. Gubio sam borbu na vazari, ali sam uspio da ga pobijedim maksimalnim učinkom", ističe dvadesetogodišnji Vujičić.

Vasilije je već nekoliko godina u samom vrhu bh. džudoa. U svojim vitrinama već ima nekoliko velikih medalja. Višestruki je šampion BiH i Republike Srpske u svim uzrasnim kategorijama, osvajač je dvije zlatne i jedne bronzane medalje na balkanskim prvenstvima, šest odličja ima sa evropskih kupova, a prije tri godine bio je bronzani na kadetskom prvenstvu Starog kontinenta.

"Zasad teče sve po planu. Svjestan sam da je ispred mene još mnogo velikih izazova u životu, pa tako i na borilištima. Radim, treniram naporno i vjerujem da će to doći sve na naplatu. Ove godine imam još Evropsko i Svjetsko prvenstvo (juniori), gdje očekujem da se popnem na najviša postolja", naglašava jedan od najboljih mladih džudista u BiH i dodaje:

"Posebno bih zahvalio Daliboru Simiću iz Banjaluke koji mi je finansirao odlaske na takmičenja, kao i mom treneru Mladenu Vukoviću koji me priprema za sva takmičenja s obzirom na to da većinu vremena provodim na fakultetu u Banjaluci. Takođe, hvala i mom Fakultetu bezbjednosnih nauka koji mi je pokrio sve troškove za studentsko prvenstvo Evrope".

Inače, ambiciozni Zvorničanin je džudo počeo trenirati sa svega osam godina i od tada pa do danas tatami je njegova najveća ljubav. Ako je slutiti po onome što je do sada ostvario u mlađim kategorijama, nema sumnje da perspektivnog zvorničkog studenta sa sjedištem u Banjaluci očekuje velika karijera i u seniorskoj konkurenciji. Treba dodati da su od džudista medalje u Zagrebu još osvojili Petar Zadro (zlato) i Harun Sadiković (bronza). Uz tri medalje univerzitetski džudo tim BiH je bio jedan od najuspješnijih u pojedinačnoj konkurenciji u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije