Ostali sportovi

Vujnić pred finalni turnir Kupa BiH: U finale uz pomoć publike

Vujnić pred finalni turnir Kupa BiH: U finale uz pomoć publike
Foto: N.N. | Vujnić pred finalni turnir Kupa BiH: U finale uz pomoć publike

Odbojkašice Banjaluka Voleja spremno dočekuju finiš sezone, gdje će imati cilj da se plasiraju u samu završnicu plej-ofa za prvaka BiH i Kupa BiH.

Banjalučke "studentice" igraju sjajno ove sezone i veliko su osvježenje u posljednje dvije sezone na bh. odbojkaškoj sceni.

Premijerligaš iz grada na Vrbasu regularni dio sezone završio je na drugom mjestu sa 44 boda, odmah iza već godinama neprikosnovenog Bimal Jedinstva, a ostvaren je i plasman na finalni turnir Kupa BiH koji sutra (petak) upravo počinje u Banjaluci. U taboru ovog uspješnog kolektiva vlada optimizam uoči najvažnijih utakmica u sezoni.

"Što se tiče sezone, na početku smo se pojačali na pravim pozicijama i mnogo je napornih treninga iza nas, što je dovelo do ispunjenja cilja i zahtjeva Uprave za ovu godinu, a to je drugo mjesto na tabeli. Ti rezultati su nam motivacija i nada da možemo da igramo završnicu plej-ofa", kaže prvotimka i jedna od najboljih Banjalučanki Sonja Vujnić.

Korektorku Banjaluka Voleja i njene saigračice već u petak očekuje susret polufinala Kupa BiH. Protivnik će im biti ekipa Kule iz Gradačca. Vujnićeva vjeruje kako će uz veliku podršku s tribina njena ekipa ostvariti veliku pobjedu i izboriti veliko finale, koje je na programu u subotu.

"Igramo protiv ekipe Kule iz Gradačca, koja je ostvarila odlične rezultate na kraju sezone. Radi se o borbenoj ekipi koju nije nimalo lako pobijediti. Ipak, mislim da imamo veliku prednost domaćeg terena i podršku publike koja, vjerujem, neće izostati ni na ovoj utakmici. Vjerujem da ćemo to iskoristiti i plasirati se u finale", naglasila je Vujnićeva, koja je za kraj dodala da u ekipi vlada sjajna atmosfera i zajedništvo, što je i jedan od razloga zašto ekipa posljednjih sezona ostvaruje vrhunske rezultate.

Finalni turnir Kupa BiH za odbojkašice biće održan u petak i subotu u dvorani "Borik" u Banjaluci. U prvom polufinalnom susretu 15. marta sastaće se Bimal Jedinstvo i Sloboda (17 sati), a u drugom Kula Gradačac - Banjaluka Volej (20). Veliko finale zakazano je za subotu (16. mart) od 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1. Titulu brane odbojkašice Bimal Jedinstva iz Brčkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije