Ostali sportovi

Za 60. rođendan: Poklon iz Mozzarta za RK Jedinstvo

Za 60. rođendan: Poklon iz Mozzarta za RK Jedinstvo
Foto: N.N. | Za 60. rođendan: Poklon iz Mozzarta za RK Jedinstvo

Mlade, talentovane rukometašice kluba RK Jedinstvo iz Brčkog nižu sjajne rezultate. Njihova prva ekipa trenutno je na sredini tabele Premijer lige BiH, a imaju ambicije za uspon ka vrhu ljestvice. To bi im moglo poći za rukom već u idućoj sezoni i to u novim dresovima koje im je poklonila kompanija Mozzart. baš na 60. rođendan kluba.

"Kvalitet opreme je odličan, mi smo prezadovoljni i već smo zaigrali u novim dresovima i sa novim loptama, a prethodni su već bili pohabani. Zahvalni smo Mozzartu na ovom gestu i mnogo nam znači", kaže Saša Radovanović, trener RK Jedinstvo, Brčko.

Klub ove godine slavi šest decenija postojanja. Po osnivanju, 1962. godine, nosili su naziv Lokomotiva, a od devedesetih igraju pod imenom RK Jedinstvo. U kontinuitetu ostvaruju uspjehe i to u svim kategorijama.

Trenutno imaju oko 40 rukometašica. Njihove pionirke i kadetkinje igraju na regionalnim turnirima, a prva ekipa u najvišem bh. rangu. One su trenutno na sedmom mjestu na tabeli, a ambicije su im da uđu u prve četiri ekipe jer time stiču pravo na evropska takmičenja.

Najveću finansijsku pomoć pruža im Vlada Brčko distrikta, a nadaju se većoj podršci u idućoj sezoni. Za to vrijeme svaka pomoć u vidu donacija mnogo im znači.

"Nadamo se da će naša podrška mladim i uspješnim igračicama ovog kluba biti dodatni vjetar u leđa za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Želimo im da u novoj Mozzart opremi dođu do samog vrha svoje lige i ostvare evropske uspjehe", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije