Ostali sportovi

Za "Prvi koš": Mozzart podržao Školu košarke u Vitezu

Za "Prvi koš": Mozzart podržao Školu košarke u Vitezu
Foto: N.N. | Za "Prvi koš": Mozzart podržao Školu košarke u Vitezu
N.N.

Škola košarke "Prvi koš" u Vitezu zaokružila je deceniju rada s mladim košarkašima i košarkašicama. Dok najmlađi treniraju, stariji se uveliko takmiče u svojim ligama i ostvaruju uspjehe. Njihov rad prepoznali su i u Evropi, a nisu prošli neopaženo ni na domaćem terenu. Naime, kompanija Mozzart donacijom opreme podržala je njihov trud i entuzijazam.

"Djeca su se oduševila loptama, a seniori nisu mogli da sakriju sreću zbog novih dresova. Mi u rukovodstvu Škole smo oduševljeni profesionalnošću kompanije Mozzart, načinom na koji se bave društveno odgovornim radom. Pratili smo otvaranje svakog novog košarkaškog terena i to što Mozzart radi znači mnogo za svaki grad i svaki klub", kaže Igor Bošnjak, suosnivač i trener seniorske selekcije Škole košarke "Prvi koš" Vitez.

Po osnivanju, u Školi košarke prvim koracima učili su samo djecu, pa otud i naziv "Prvi koš". U međuvremenu su počeli da rade i sa starijim naraštajima, pa sad imaju više selekcija. Trenutno okupljaju oko 60 omladinaca, od kojih je oko 40 dječaka i 20 djevojčica, te 15 seniora. Pionirke i kadetkinje se takmiče u Ligi mladih Srednjobosanskog kantona, kao i kadeti, a pretpioniri i pretpionirke za sada igraju samo prijateljske utakmice…

Za sve njih Mozzart je pripremio donaciju, pa su najmlađe obradovali loptama, a seniore novim dresovima. Podršku u radu "Prvom košu" pruža i opština Vitez, a prijavljuju se i na projekte kroz javne pozive kantonalnog i federalnog ministarstva sporta. Prije nekoliko godina prepoznali su ih i u UNDP putem kojeg su dobili sredstva evropskih fondova i time postali prvi sportski kolektiv u Vitezu kojem je to pošlo za rukom…

"Ni nama u kompaniji Mozzart nije promaklo ono što rade u Školi košarke 'Prvi koš' u Vitezu. Zbog truda i entuzijazma u radu sa svim naraštajima mladih košarkaša, pružili smo im podršku kroz donaciju opreme. Nadamo se da će im biti korisna na treninzima i da će ih dovesti do novih pobjeda", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Tome se nadaju i u "Prvom košu" jer nastavljaju takmičenja u Ligi mladih, te u seniorskoj A2 ligi, a cilj im je da seniori odigraju play-off i pokušaju izboriti rang više u A1 ligi. Istovremeno pripremaju nove projekte kroz koje žele doći do sredstava za unapređenje rada škole i do što boljih sportskih rezultata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije