Ostali sportovi

Za novi uspjeh reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci 100.000 KM

Za novi uspjeh reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci 100.000 KM
Foto: N.N. | Za novi uspjeh reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci 100.000 KM

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci koja je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, vratila se iz Holandije, a zbog novog velikog uspjeha najtrofejnijeg sportskog kolektiva u BiH Kanton Sarajevo će ih nagraditi sa 100.000 KM.

"Rezultati koje naša reprezentacija u sjedećoj odbojci postiže su fantastični, zato ovaj tim zaslužuje svu moguću podršku. Oni su naša najtrofejnija reprezentacija. Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo je sa 140.000 KM odbojkaše u pripremnom periodu, a sad ćemo ih, nakon ovog uspjeha nagraditi sa 100.000 KM. Pozivam sve nadležne federalne i državne institucije da podrže reprezentaciju", kazao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Bh. odbojkaše na aerodromu Tuzla u utorak naveče dočekalo je stotinak ljudi.

"Mislim da smo napravili veliki uspjeh protiv Irana. Mislim da je nemoguće igrati protiv onog čovjeka (Morteza Merzad, 2,46 m) koji je viši metar od nas, tako da ćemo teško uspjeti i u budućnosti nešto učiniti, ako on bude igrao za Iran, a bez njega oni nemaju nikakve šanse protiv nas", rekao je Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije BiH, koja je, između ostalog, tri puta bila šampion svijeta, devet puta prvak Evrope, a imaju i dva zlata sa Paraolimpijskih igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije