Ostali sportovi

Za razvoj futsala: Mozzart podržao FC Lilium Klokotnica

Za razvoj futsala: Mozzart podržao FC Lilium Klokotnica
Foto: N.N. | Za razvoj futsala: Mozzart podržao FC Lilium Klokotnica

Futsal klub Lilium iz Klokotnice u opštini Doboj Istok osnovan je prije samo pet godina, a od tada igraju u najvišem federalnom nivou takmičenja. Sezonu su završili četvrti na tabeli Prve futsal lige Federacije BiH, a ambicija za napredak im ne manjka.

Do sada su mnogo ulagali u infrastrukturu kluba, pa im nije ostalo novca za nabavku opreme. Zato im je donacija novih dresova iz Mozzarta stigla u pravi čas.

"Trudili smo se da obezbijedimo klubu sve što možemo samostalno, ali to zaista nije lako. Zato nam je donacija opreme iz Mozzarta baš značajna. Ovim gestom smo kompletirali garniture sportske opreme za utakmice na domaćem terenu i u gostima. Zahvaljujemo Mozzartu koji je opet dokazao svoju društvenu odgovornost", kaže Elmedin Škrebo, sportski direkor FC Lilium Klokotnica, Doboj Istok.

Klub ima oko 40 članova, te brojne simpatizere koji im pružaju podršku. Osim seniorske, imaju i juniorsku ekipu koja je prije dva vikenda završila takmičenje u okviru Omladinske futsal lige BiH. S obzirom na to da je omladincima ovo bila prva sezona, bili su, kažu, veoma dobri na turnirima.

To i ne čudi jer je u BiH petoparac sada u ekspanziji, a u okolini Doboja postoje dva premijerligaša - Kaskada Gračanica i FC Doboj na koje se u Liliumu ugledaju.

U ovom mladom klubu svjedoče da se zaista trude da omasove članstvo u svim kategorijama, posebno omladinskim i da napreduju na tabelama.

Pomoć na tom putu im pružaju ljubitelji malog fudbala, te prijatelji kluba iz inostranstva, ali se trude i da samostalno dođu do sredstava apliciranjem na projekte i organizacijom turnira.

"Posebno smo srećni kada pružimo podršku klubu koji je na početku sportske karijere. Svjedoci smo da su naše donacije brojnim mladim sportskim kolektivima bile vjetar u leđa za pobjede i velike uspjehe. Nadamo se da će to biti tako i u FC Lilium iz Klokotnice", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije