Ostali sportovi

Zahabi: Adesanjina karijera mogla završiti da sudija nije uletio (VIDEO)

Zahabi: Adesanjina karijera mogla završiti da sudija nije uletio (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Zahabi: Adesanjina karijera mogla završiti da sudija nije uletio (VIDEO)

Karijera bivšeg UFC prvaka, Izraela Adesanje mogla je završiti da sudija nije intervenisao tokom njegove borbe za UFC naslov s Aleksom Pereirom, kaže kanadski borac mješovitih borilačkih vještina Firas Zahabi.

Dugogodišnji suparnici Adesanja i Pereira u subotu su se međusobno susreli u obračunu za UFC pojas u srednjoj kategoriji, gdje je Pereira izašao kao pobjednik nakon brutalnog prekida tehničkim nokautom u kasnoj fazi borbe.

Uprkos tvrdnjama da je sudija Mark Godar prerano proglasio kraj borbe, Zahabi - koji je trenirao neka od najvećih imena sporta - insistira na tome da bi Adesanja trebao biti zahvalan na odluci arbitra.

"Pereira je vrlo vjerovatno mogao završiti Adesanjinu karijeru da sudija nije intervenisao. Momci, da sudija nije intervenisao, dolazio je udarac makazicama i koljenom. Najopasnije makazica-koljeno koje sam ikada vidio u svim borilačkim sportovima je Aleks Pereira," rekao je Zahabi u podkastu.

U petoj rundi, borba je prekinuta nakon što je Pereira uputio niz brutalnih udaraca bez odgovora od strane branioca naslova.

Adesanja je držao pognutu glavu i gledao kako bi izbjegao udarce, za koje Zahabi misli da su mogli završiti katastrofalno, prenosi "Daily Mail".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije