Ostali sportovi

Zajedno možemo učiniti više: Mozzartov humanitarni tiket obradovao još dva udruženja

Zajedno možemo učiniti više: Mozzartov humanitarni tiket obradovao još dva udruženja
Foto: N.N. | Zajedno možemo učiniti više: Mozzartov humanitarni tiket obradovao još dva udruženja

​Zajedno možemo učiniti više - slogan je Udruženja paraplegičara iz Prijedora.

Da je tako, već duži vremenski period dokazuju plemeniti kladioci i kompanija Mozzart koji su, kroz akciju "Humanitarni tiket u podne", usrećili brojna udruženja.

U ovoj plemenitoj misiji poznate ličnosti tipuju, Mozzart donira ulog, a dobitak zajednički usmjeravaju onima kojima je pomoć potrebna.

Ovog puta tipovao je Andrija Racić, reprezentativac i prvak Srbije u hokeju na ledu, a dobitak je usmjerio upravo ovom udruženju iz Prijedora.

"Ovo je za nas bilo baš lijepo iznenađenje, obradovali smo se jer smo dobili pomoć koju nismo tražili, ni očekivali. Novac smo usmjerili na kupovinu lijekova i medicinskih sredstava za naše najugroženije članove", kaže Biljana Tomić, predsjednica Udruženja paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida Prijedor.

Ovo udruženje je osnovano 1997. godine, a okupljaju oko 220 odraslih i djece sa paraplegijom, cerebralnom paralizom i ostalim tjelesnim invaliditetima. Već četvrt vijeka se bore za prava ove populacije. Glavni cilj im je potpuno uređenje zdravstvenih i socijalnih prava lica sa invaliditetom.

Neprestano rade kako bi bili dostupni svim članovima kojima su potrebni, redovno ih obilaze, uručuju pomoć, organizuju radionice, seminare, sarađuju sa donatorima.

Udruženja za rad koristi prostorije Grada Prijedor, a dobijaju pomoć iz gradskog budžeta.

Sarađuju sa brojnim sličnim udruženjima, te povremeno apliciraju na projekte Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Donacije iz privatnog sektora, poput ove iz Mozzarta, posebno im znače jer je to za njih poruka da su vidljivi u društvu i da njihove potrebe neko prepoznaje.

Slično razmišljaju i u Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Teslić. Kako bi pomogli u prikupljanju novca za operacije svom sugrađaninu Siniši Paniću, koji je nepokretan, pokrenuli su humanitarni broj.

Kada su to čuli u kompaniji Mozzart, odlučili su da im se pridruže u ovoj plemenitoj misiji. Ta ideja dopala se i ilustratorki Maji Stojanović, poznatijoj kao Maja Zmaja, koja je Teslićanima proslijedila dobitak osvojen u akciji "Humanitarni tiket u podne".

"Hvala kompaniji Mozzart na ovom gestu. Novac koji su nam uplatili, odmah smo proslijedili Siniši Paniću za liječenje", kaže sekretar Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Teslić, Vladimir Vuković.

Kroz ovu humanu akciju kompanija Mozzart je do sada obradovala stotine udruženja, a tu misiju će nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije