Ostali sportovi

Žana Dragutinović: Strah prisutan, ali jači su žar i strast

Žana Dragutinović: Strah prisutan, ali jači su žar i strast
Foto: N.N. | Žana Dragutinović: Strah prisutan, ali jači su žar i strast

Odbojkašice Bimal Jedinstva upalile su motore i počele pripreme za sezonu 2020/21. Za razliku od prehodnih godina, Brčanke u novoj sezoni neće igrati na međunarodnoj sceni gdje su godinama unazad igrale zapaženu ulogu (Liga šampiona, CEV kup, MEVZA), pa će se uglavnom usredotočiti na domaća takmičenja.

Stručni štab na čelu s trenerom Smailom Pezerovićem, kojem će desna ruka biti priznato odbojkaško ime Ljubiša Ristić, okupio je "brčanske princeze", koje su u svojoj dvorani odradile i prvi trening. Brčanke će u nadolazećoj sezoni, u kojoj će imati najviše ambicije, nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu. Klub je napustila reprezentativka Anđelka Radišković, kao i internacionalka Aleksandra Vajdova. Od novih lica tu su tehničarka Ajla Hadžić, te juniorska reprezentativka Sara Glibić. Klub je zadržao okosnicu ekipe, tako da su vjernost produžile reprezentativke Ana Gajić, Žana Dragutinović, Katarina Popović i Elena Babić, uz iskusnu Ajlu Omerhodžić Sinanović.

"Ove sezone su pripreme počele malo ranije nego prethodnih godina zbog toga što je pauza trajala mnogo duže nego inače. U igračkom kadru kao i u stručnom štabu imamo neke manje i sitne izmjene, gdje vjerujemo da će ti pojedinci dati svoj doprinos i da ćemo s njima biti još bolji. Nažalost, ove godine nećemo igrati MEVZA ligu i CEV kup", kaže kapiten višestrukih bh. prvakinja Žana Dragutinović i dodaje:

"Okrenućemo se u potpunosti domaćoj ligi, u kojoj su naši ciljevi jasni. Zna se šta se očekuje od nas i sve manje od toga bilo bi veliko iznenađenje. Dakle, zanima nas titula, te trofeji u Kupu."

Upravo će povratak Dragutinovićeve na teren biti najveće ovosezonsko pojačanje Bimal Jedinstva. Naime, sjajna Brčanka je početkom prošle sezone doživjela povredu prednjih ukrštenih ligamenata, koja je zahtijevala operaciju i zbog koje je bila primorana da pauzira cijelu sezonu. Povreda je sada prošlost, uvijek nasmijana i pozitivna ova 23-godišnjakinja stavila se na raspolaganje stručnom štabu.

"Poslije dugih 10 mjeseci vraćam se na parket i mogu reći da su mi osjećanja pomiješana. Strah je prisutan, zbog povrede koju sam imala, a jači od njega su žar, strast i želja za ovim sportom. Uz sve to i pomoć moje ekipe znam da ću prevazići sve prepreke koje su pred mene stavljene. Mnogo se radujem daljim izazovima, posvećena sam maksimalno još svom oporavku i sezoni. S nestrpljenjem očekujem svoj prvi izlazak na teren i nadam se da ću se pokazati u najboljem mogućem svjetlu - onako kako sam navikla svoj klub svih ovih godina", zaključila je dugogodišnji kapiten i trofejna odbojkašica Bimal Jedinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije