Ostali sportovi

Završena Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju"

Završena Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju"
Foto: Srna | Završena Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju"

POŽAREVAC - Italijanski biciklista Enriko Salvador ukupni je pobjednik 59. Međunarodne biciklističke "Trke kroz Srbiju", koja je završena posljednjom etapom voženom od Mionice do Požarevca.

Italijan je sačuvao žutu majicu - vodećeg u ukupnom plasmanu i prednost od 15 sekundi u posljednjih 155 kilometara, saopštili su organizatori trke.

Prvi na cilj stigao Slovenac Andrej Kuli, drugi je bio reprezentativac Srbije Marko Danilović, a treće mjesto pripalo je Simoneu Inoćentiju iz ekipe "Mito sajkling tim".

Italijanski biciklista Salvador, koji je od prve etape lider u generalnom plasmanu, rekao je da se osjeća odlično od početka i da je imao veliku podršku i pomoć timskih kolega.

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Organizacija je bila odlična, sve pohvale za obavljeni posao od prvog do posljednjeg kilometra", kaže Salvador.

Biciklista Danilović rekao je da je imao veliku motivaciju i da se nadao pobjedi, ali da je generalno zadovoljan nastupom srpskog tima.

Crvena majica za najboljeg sprintera pripala je Rikardu Bobu iz "Mito sajkling tima".

Plavu majicu - najboljeg brdskog vozača sačuvao je Moran Vermulen iz austrijskog tima "VSA KTM", a ujedno je i najbolji mladi vozač, pa mu je pripala i bijela majica.

Organizatori trke zadovoljni su jer je sve proteklo u najboljem redu i što je potpuno sproveden u djelo moto ovogodišnjeg izdanja trke "Biciklizam i turizam zajedno".

Manifestacija je spojila dva najveća turistička centra Republike Srpske i Srbije, Jahorinu i Zlatibor, a osim prirodnih ljepota, karavan i mnogobrojni gosti mogli su da uživaju u gostoljubivosti svih gradova i opština domaćina, počevši od Istočnog Sarajeva i Pala na jednoj, te Priboja, Mionice i Požarevca, na drugoj strani Drine.

Svi domaćini bili 24 časa na usluzi, a ujedno su iskoristili priliku da pokažu najjače adute kojima raspolažu.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja, koji se izdvaja od onih u okruženju kada je biciklizam u pitanju.

"Zna se da smo dobri domaćini, a sada to znaju i ljudi iz više od 30 zemalja svijeta. Ova trka je naš ponos i veliki potencijal koji moramo da koristimo ne samo u toku njenog trajanja, nego svih 365 dana u godini. Efekte polako uviđa sve više gradova i vjerujem da ćemo u jubilarnom - 60. izdanju imati bar četiri etape, a naša želja je da bude i poneka više", kaže Kuvalja.

Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju", koja je okupila 150 učesnika iz 30 zemalja i kvalifikaciona je za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, počela je 30. jula iz Istočnog Sarajeva.

Vožena je po etapama - na Jahorini, sa Pala preko Rogatice do Priboja, te na Zlatiboru, Mionici i završila u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije