Ostali sportovi

Žetva medalja za bh. karatiste na Svjetskoj ligi mladih

Žetva medalja za bh. karatiste na Svjetskoj ligi mladih
Foto: N.N. | Žetva medalja za bh. karatiste na Svjetskoj ligi mladih

Mladi karatisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su sjajne rezultate u Umagu na Svjetskom karate kampu i Svjetskoj liga mladih (U12-U21), koji traje od 5. do 8. jula.

Nakon nepotpuna četiri takmičarska dana bh. karatisti su osvojili 12 medalja, od kojih je čak šest zlatnih. 

U Umagu je učestvovalo blizu 5.000 takmičara iz više od 80 zemalja sa svih kontinenata, a klubovi iz BiH su na jednom od najmasovnijem takmičenju na svijetu pokazali da nimalo ne zaostaju za najboljim karate klubovima na svijetu, što govori i broj osvojenih medalja.

U Ligi mladih osvojena su četiri zlata. 

Na najviše postolje popeli su se takmičar KK Bošnjak iz Konjica Omar Halilović (U14, +55 kg), koji je u finalu savladao vršnjaka iz Poljske Antoni Stepnivskog, dok je član KK Regeneracije iz Velike Kladuše Tarik Salkić (U14 - kate) u finalu bio bolji od Ajdena Luka iz SAD.

Anđela Stojić iz banjalučke Energije pomela je konkurenciju u kategoriji U14 preko 47 kg, a u borbi za zlato talentovana Banjalučanka pobijedila je takmičarku iz Švajcarske Oksanu Dupereks.

Juče je sjajan nastup imao još jedan Banjalučanin Luka Pejić.

Član Banjaluke, inače dvostruki šampion Balkana, u kategoriji U14 do 45 kg popeo se na tron nakon sedam pobjeda, a u borbi za najsjajnije odličje pobijedio je Škota Danijela Lajonsa.

Srebrom su se na ovom izuzetno jakom takmičenju okitili karatisti UNSU Bijeljine Uroš Radan u kadetskoj konkurenciji (-63), kao i Hassan Selimović iz KK Jion-Bihać (U14 -55 kg), a bronzom još jedna članica Energije Nikolina Čučak (-54). 

U okviru Svjetskog kupa i trening kampa nade bh. karatea su osvojile pet odličja, dva zlata, te zauzeli fantastično drugo mjesto u ukupnom poretku, iza Španije (četiri zlata).

Nakon Eldina Hajdarpašića (Šampion - Ilidža), koji je prvog dana slavio u kategoriji U21 do 60 kg, zlato je otišlo i u ruke Stefani Krešić (KK Do, Tuzla), koja je bila najbolja u kategoriji +68 kg (U21).

Ona je u borbi za zlato bila bolja od Njemice, Seiline Stamer. Veliki uspjeh ostvarili su još Ilma Rahmanović (Ilidža), koja je bila srebrena, te Luka Vuković (Panteri - Bijeljina), bronzani u kategoriji preko 84 kg (U21). Na Svjetskom trening kampu i dječijem takmičenja Đorđe Galonja iz Energije bio je srebreni (U12 +45 kg).   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije