Ostali sportovi

Žrijeb za EP: Odbojkaši Srbije u grupi sa Italiji, odbojkašice sa Poljskom

Žrijeb za EP: Odbojkaši Srbije u grupi sa Italiji, odbojkašice sa Poljskom
Foto: Screenshot/Youtube | Žrijeb za EP: Odbojkaši Srbije u grupi sa Italiji, odbojkašice sa Poljskom
N.N.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi A Evropskog prvenstva sa Italijom, Švajcarskom, Njemačkom, Belgijom i Estonijom , dok će ženska odbojkaška reprezentacija igrati u grupi A Evropskog prvenstva sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je danas žrijebom u Napulju.

Evropsko prvenstvo 2023. godine u konkurenciji odbojkašica igra se od 15. avgusta od 3. septembra u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji, a Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša na programu je od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Odbojkašice će svoje utakmice u grupi igrati u Gentu, dok će odbojkaši grupnu fazu provesti u tri grada - Rimu, Peruđi i Ankoni

Selektor odbojkašica Danijele Santareli istakao je da grupa nije laka.

"Igramo protiv domaćina Belgije. Dobre su i ostale selekcije, kao Poljska sa kojom smo odigrali težak meč u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Slovenija, Ukrajina, Mađarska... nije jednostavna grupa. Važan turnir, želimo da ostvarimo što bolji rezultat posle drugog mesta osvojenog u Beogradu", izjavio je Santareli.

Selektor odbojkaša Igor Kolaković smatra da je bitno kako će ekipa igrati poslije razigravanja u grupi.

"Dobro je što u razigravanju nećemo odmah ići na svetskog prvaka. Posle grupe se odmah igra na ispadanje, tako da je vrlo važno kako će se igrati posle razigravanja u grupi. Videćemo na koga ćemo naići, kako će nas poslužiti žreb do kraja. Evropsko prvenstvo je jedno od tri najvažnija takmičenja tokom naredne sezone, moramo dobro da se spremimo i nastupimo bolje nego na prethodnom Svetskom prvenstvu", zaključio je Igor Kolaković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije