Ostali sportovi

Zvjezdani par je osvojio sve, ali danas im je ljepše nego ikad

Zvjezdani par je osvojio sve, ali danas im je ljepše nego ikad
Foto: N.N. | Zvjezdani par je osvojio sve, ali danas im je ljepše nego ikad

Darija Spiridonova (26) i Nikita Nagorni (27) jedan su od medijski najzastupljenijih parova u ruskom sportu.

Oni su zvijezde gimnastike, mladi su, uspješni i zgodni. Nedavno su Darija i Nikita postali roditelji.

Darija je velika zvijezda. Bila je svjetska i evropska šampionka, a u vitrinama ima i olimpijsko odličje, srebro iz 2016. godine u Riju. Slovila je za najvećeg favorita na OI u Tokiju, ali je doživjela veliki peh. Na jednom od treninga je loše doskočila i slomila skočni zglob. Početkom 2021. Darija je odlučila da napusti sport. 

Nakon završetka karijere, Spiridonova se prebacila na nove pravce - biznis i blogovanje. Gimnastičarka je otvorila kozmetički salon Mikki-studio. Darija je u posao uložila ne samo novac, već i trud - sama je kupovala opremu. U jednom trenutku, gimnastičarka je shvatila da ne može da se nosi i odlučila je da pokuša da otvori sopstveni brend sportske odjeće, što i dalje čini. Spiridonova ima liniju ženskih kupaćih kostima, razvijenu zajedno sa GK-sportom.

Uspješna je na i privatnom planu. Svog budućeg supruga Nikitu Nagornog upoznala je 2014. godine kroz gimnastiku - na trening kampu. U početku su krili svoju vezu od svojih mentora, koji su se bojali da bi tinejdžerska ljubav mogla ometati njihovu karijeru. Nakon četiri godine veze, par je odlučio da se vjenča. Vjenčanje je održano u Nikitinoj domovini u regiji Rostov. Slavna sportistkinja je prošle godine objavila da je trudna. Dječak je dobio ime Mark. 

Nakon rođenja djeteta, Darija je postala brižna majka. Počela je da piše i na društvenim mrežama, gdje objavljuje fotografije svog sina, priča o majčinstvu i daje savjete o brizi o djetetu. Sada je 250 hiljada ljudi pretplaćeno na njen blog. 

Što se Nikite tiče, bio je takođe veliki sportista. Postao je olimpijski šampion u Tokiju u ekipnom višeboji, a dokopao se i olimpijske bronze. Četiri godine ranije je u Riju osvojio srebro u ekipnoj konkurenciji. Nikita je trostruki prvak svijeta, šestostruki prvak Evrope u pojedinačnim i ekipnim disciplinama. 

Dakle, radi se o zvjezdanom paru koji može biti primjer svakome. Oni danas uživaju, a glavna okupacija im je sin Mark.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije