Rukomet

Adis Hrbat ponovo u dresu Vogošće

Adis Hrbat ponovo u dresu Vogošće
Foto: N.N. | Adis Hrbat ponovo u dresu Vogošće
N.N.

Rukometni klub "Vogošća" pred početak priprema u svoje redove dovodi lijevog beka Adisa Hrbata koji je prošlu sezonu nastupao za RK "Slavija".

Fetah Kadrić, predsjednik UO RK "Vogošća" nije krio zadovoljstvo Adisovim povratkom u klub.

"Povratkom Hrbata smo dobili na jačini bekovske pozicije. Njegov povratak ima specifičnu težinu jer je Adis dosta vremena proveo u klubu i svi znamo da je jako kvalitetan igrač koji je uvijek ostavljao srce na terenu braneći boje našeg kluba. Timski je igrač i  jako je važno da je odličan momak koji posjeduje moralne i ljudske osobine. Našem Adisu želimo puno zdravlja i dobrih utakmica", izjavio je Kadrić.

Zadovoljan ponovnim dolaskom bio je i Adis Hrbat te je za medije rekao:

"Vraćam se u klub u kojem sam bio u više navrata i osobno mi je veoma drago. Sa predsjednikom se poznajem odavno i njie bilo nikakvih problema tako da smo se brzo i dogovorili. Potpisao sam na dvije sezone, a što se tiče ambicija kluba nadam se da ćemo uspjeti da ih opravdamo. Težak period od pola godine bez igre je iza nas i bit će teško vratiti se u trenažni proces, ali tu smo da napredujemo iz dana u dan. Poznajem dosta momaka i igrao sam sa većinom tako da mi neće biti teško da se uklopim u ekipu. Radujem se radom sa trenerom Sirčom sa kojim do sada nisam imao prilike sarađivati trener-igrač. Sebi i svojim budućim saigračima želim puno zdravlja i da svi zajedno."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije