Rukomet

Admira Zvekić traga za novim klubom: Možda ću u inostranstvo

Admira Zvekić traga za novim klubom: Možda ću u inostranstvo
Foto: N.N. | Admira Zvekić traga za novim klubom: Možda ću u inostranstvo

Razmišljam o odlasku u inostranstvo, ali nisam sigurna gdje ću nastaviti karijeru, rekla je zvanično najbolja rukometašica Premijer lige BiH za prošlu sezone Admira Zvekić.

Dojučerašnja članica tuzlanskog Jedinstva, koje je napustila poslije četiri godine, po završetku prošle sezone izabrana je od predstavnika 12 klubova Premijer lige za najbolju igračicu bh. prvenstva. Sjajna dvadesetčetvorogodišnja Zavidovićanka, koja je, recimo, ove godine na jednoj utakmici postigla čak 17 pogodaka, dobitnica je mnogih priznanja u posljednje vrijeme.

"Što se tiče nagrada, u posljednje vrijeme sam dobijala najviše od Sportskog saveza Tuzlanskog kantona za najbolju sportistkinju, a ona koja mi je definitivno u zadnje vrijeme najviše znači je nagrada za najbolju igračicu Premijer lige BiH, dodijeljenu od Rukometnog Saveza BiH", naglašava Zvekićeva, koja je karijeru počela u matičnom klubu ŽRK Krivaja.

Prva violina Tuzlanki u posljednjih nekoliko godina, uprkos individualnim priznanjima, nije bila zadovoljna proteklom sezonom u kojoj je Jedinstvo zauzelo tek 10. mjesto na tabeli.

"O prošloj sezoni nemam mnogo toga reći, nisam zadovoljna rezultatima što se tiče cjelokupnog ekipnog napretka i rezultata koji smo ostvarili. Definitivno da su traga ostavila povrede, stalne promjene trenera, pa na kraju i loša sreća, gdje smo utakmice gubili u posljednjim sekundama. Moglo je to mnogo bolje", ističe simpatična rukometašica, koja je prošlog mjeseca završila saobraćajni fakultet.

Što se tiče same kvaliteta ženskog bh. rukometa, Admira, koju bi u svojim redovima željeli vidjeti mnogi klubovi, smatra da je poprilično zapostavljen u BiH.

"Ženski rukomet se mijenja iz godine u godinu, bude uspona i padova kada pričamo o kvalitetu i nivou koji se igra. Da nije toliko zapostavljen, odnosno da imamo reprezentaciju i dodatni motiv za postizanje rezultata, kako ekipnih tako i individualnih, moglo bi se vrlo brzo doći do zavidnog nivoa", zaključila je najbolja rukometašica bh. prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije