Rukomet

Adnan Bašić novi selektor bh. rukometašica

Adnan Bašić novi selektor bh. rukometašica
Foto: N.N. | Adnan Bašić novi selektor bh. rukometašica

Adnan Bašić, aktuelni trener ŽRK Krivaja, novi je selektor ženske seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bašić je bivši rukometaš zavidovićke Krivaje sa kojom je kao trener postao juniorski prvak Bosne i Hercegovine u sezoni 1995/1996.

Od aktivne igračke karijere oprostio se 2003. godine nakon čega je preuzeo funkciju trenera seniorske ekipe rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića. Na klupi Krivaje ostao je do 2014. godine a nakon toga trenirao je RK Konjuh i RK Čelik, sa kojim je 2015. godine igrao finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Klupu ženskog rukometnog kluba Krivaja preuzeo je u oktobru 2016. godine i sa velikim uspjehom predvodi jedan od najbolje organizovanih ženskih sportskih kolektiva u BiH. Sa ekipom Krivaje tri puta je nastupao u EHF Čelendž kupu. Bašić je prije nekoliko mjeseci stekao zvanje EHF Master coacha, neophodno za vođenje seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Meni je stvarno čast, ponos, obaveza, to je vrhunac karijere jednog trenera. Teško je opisat kako se čovjek osjeća, kada je imenovan za selektora reprezentacije svoje zemlje. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i želim da svojim radom dokažem da sam ovo zaslužio“, kaže Bašić za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Žensku seniorsku rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine narednog mjeseca, tačnije 11. i 14. oktobra očekuju mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsjećamo, bh. tim se nalazi u grupi sa Rumunijom, Hrvatskom i Grčkom.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije