Rukomet

Adrijana Rokić: Premijer liga nam neće izmaći

Adrijana Rokić: Premijer liga nam neće izmaći
Foto: N.N. | Adrijana Rokić: Premijer liga nam neće izmaći

Rukometašice Knežopoljke iz Kozarske Dubice nalaze se na zasluženom odmoru nakon što su impresivno odradile prvi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Sedam pobjeda iz isto toliko kola bilans je izabranica Bojane Rodić, koje su bez izgubljenog boda osvojile jesenji naslov i tako najavile da će biti najozbiljniji kandidat za ulazak u Premijer ligu.

Kozarska Dubica odavno slovi kao grad rukometa, a Knežopoljka kao klub koji je prepoznatljiv po radu sa mladim rukometašicama. Seniorsku ekipu i ove sezone čini niz talentiranih igračica koje imaju priliku da Dubičanke vrate u elitni rang bh. rukometa. Prošle sezone na putu im se ispriječila ekipa Borca, a ove, čini se, neće imati ravnopravnog konkurenta.

"Ovu polusezonu smo završile na sjajnom prvom mjestu bez izgubljenog boda i očekujem da će tako ostati do kraja. Vjerujem da ćemo zadržati lidersku poziciju i nakon dugo vremena ući u Premijer ligu", kaže prvotimka Knežopoljke Adrijana Rokić.

Jedna od važnih poluga u igri Dubičanki uvjerena je da njena ekipa ima snage i kvaliteta da sezonu zaključi na najbolji način. Posebno ističe mladost, koja dominira u ovom trofejnom kolektivu, koji već godinama dominira u mlađim kategorijama.

"Naš tim čini dosta mladih i talentovanih igračica koje imaju veliki potencijal i želju za napretkom. Vrijedno smo trenirale ove polusezone, a u sljedeću ulazimo još jače i naravno rezultat tu neće biti upitan", ističe Rokićeva i dodaje:

"Prošle sezone nam je prvo mjesto izmaklo, ali ovaj put smatram da smo mi te i da neće biti problema."

Za kraj perspektivna osamnaestogodišnja Adrijana Rokić, koja je sa svega 13 godina počela igrati za prvi tim Knežopoljke, naglašava da je zadovoljna svojim igrama, te da jedva čeka nastavak sezone.

"Zadovoljna sam kako svojom, tako i igrom svih djevojaka. Slijedi nam kratka pauza, a onda nastavljamo sa napornim treniranjem, jer želimo da zadržimo mjesto na kojem se sada nalazimo", zaključila je jedna od važnih poluga u timu Bojane Rodić, koja sjajno s klupe predvodi jesenje prvakinje Prve lige RS.

Nakon sedam kola Knežopoljka je vodeća sa 21 bodom, pet više u odnosu na drugolasirani Doboj, a osam u odnosu na Borac 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije