Rukomet

Aleksandar Milićević: Hvala svima, u Banjaluci mi se život promenio

Aleksandar Milićević: Hvala svima, u Banjaluci mi se život promenio
Foto: N.N. | Aleksandar Milićević: Hvala svima, u Banjaluci mi se život promenio

Jedan od najboljih rukometaša i strijelca RK Borac m:tel, Aleksandar Milićević (26) više neće braniti boje banjalučkog kluba.

Nakon osvajanje šampionske titule, rukometaš iz Arije (Srbija) je odlučio da krene u nove izazove.Milićević je crveno-plavi dres nosio u posljednje dvije godine kada je stigao iz Leotara. Izrastao je u jednog od najboljih igrača i strijelaca Premijer lige i u potpunosti ispunio očekivanja. Dolazak u grad na Vrbasu je bio pun pogodak.

“Iz više razloga ću pamtiti Banjaluku, prvo je da sam baš za vreme igranja u Borcu postao otac, život mi se skroz promenio i ja sam se promenio, to je najlepša stvar na svetu koju čovek može da dobije. Druga stvar je normalno titula sa Borcem i neko novo iskustvo kako ne pobeđuje i ne osvaja ekipa koja možda ima bolje igrače na papiru i sa najviše novca, nešto skroz drugo je mnogo važnije. Ukratko, hvala Borcu, hvala svim trenerima, medicniskom osoblju, ljudima koji su nam pomagali, bili tu uz nas, hvala svim mojim saigračima. Ne bih po imenima da nekog ne bih preskočio, ali moram se zahvaliti Mirku Mikiću na svemu, on je čovek koji je uspešno vodio ovo putovanje i put je bio fenomenalan”, kaže za “Nezavisne” Aleksandar Milićević.

Kada su u pitanju rezultati sa Borcem, ova sezone je bila vrhunac svega. Bila je drugačija u odnosu na pretprošlu kada im je izmakla šampionska titula.

“Pa sigurno dve turbulentne godine u Borcu, prve sezone nekako nametnuo se napad na titulu i samim tim pritisak, vremenom se uvlačio pritisak u halu, svlačionicu, igrače, kasnije promena trenera iako smo do tada bili prvi, ali dobro osvojili smo drugo mesto na kraju i to je isto lep rezultat, ali svakako cilj nije ispunjen, kasnije smo i kup ispustili. Dok ove sezone je bilo sve suprotno, prvi ja nisam verovao pa svi ostali, nije bilo pritiska, stručni štab je insistirao jedino na tome da se igramo svaki trening i da svaki dan bude bolji od jučerašnjeg”, ističe Milićević i dodaje.

“Nije bio važan semafor, važni smo mi bili, uvek uzdignute glave. Nekako nije se nadmetalo ništa da se mora, nije se moralo ni pobediti ali smo igrali da mi budemo što bolji, da pustimo maštu na volju. Protiv Borca su svi igrali 300 posto i na tome im hvala, napravili su nas istrajnije i bolje igrače. Sve ovo kad se zaokruži ide sve na račun Mirka Mikića. Čestitam njemu i celom stručnom štabu od prvog do poslednjeg na fenomalnoj sezoni i želim im jos uspeha”.

Iako je imao ponude za ostanak u Premijer ligi, prioritet mu je kako ističe odlazak u inostranstvo,

“Želim opet da se probam u inostranstvu, imalo je ponuda i iz Lige BiH, tj. još uvek su na stolu, ali sam odlucio da želim ići dalje, Nova iskustva, novi izazovi, neke nove zemlje, želim da vidim gde sam i šta sam. Ima ponuda iz inostranstva, ali ne zalecem se još uvek, nisam bio 100 odsto zainteresovan za neke ponude koje su došle, tako da pažljivo biram”, poručuje sada već bivši rukometaš Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije