Rukomet

Aleksandri Grabovičkić cilj Premijer liga

Aleksandri Grabovičkić cilj Premijer liga
Foto: N.N. | Aleksandri Grabovičkić cilj Premijer liga

Cilj u novoj sezoni biće titula prvaka Republike Srpske i ulazak u Premijer ligu BiH. Poručila je ovo uoči početka nove sezone Aleksandra Grabovičkić, jedna od glavnih uzdanica rukometašica Doboja.

Nakon vrlo dobre prošle sezone u kojoj im je izmakao plasman u elitni rang bh. rukometa, i ove sezone mlada i talentovana ekipa želi napraviti iskorak u odnosu na prošlu i izboriti plasman u Premijer ligu. Dobojlijke sa velikim ambicijama čekaju start sezone zakazane za 21. septembar i odmah derbi protiv Knežopoljke.

"Prošle godine nam je prvo mjesto izmaklo, ali u ovu sezonu ulazimo sa velikim ambicijama. Iako smo mlada ekipa u kojoj iskustvo nije najjači adut, imamo veliku volju i želju. Moram da naglasim i da vrijedno treniramo i pokušavamo da sklopimo posljednje dijelove slagalice da bismo se našli na željenom prvom mjestu na tabeli", kaže talentovana sedamnaestogodišnja Aleksandra koja igra na poziciji lijevog krila. Doboj je u jednom od posljednjih kontrolnih susreta remizirao protiv tuzlanskog Jedinstva (27:27), a rukometašica koja bi mogla obilježiti narednu sezonu je postigla pet pogodaka. Želja joj je da jednog dana zaigra u većem klubu, a prije toga želi da sa svojom ekipom igra u Premijer ligi BiH.

"Ambicije su ulazak u Premijer ligu jer želimo da testiramo na kom nivou je naša igra. Što se tiče onih ličnih, moj najveći san je da se profesionalno bavim rukometom i zaigram za neki veći sportski klub. Rukomet mi je najveći prioritet u životu i, naravno, san svakog pravog sportiste je da zaigra za reprezentaciju", ističe zasad članica reprezentacije Republike Srpske za 2002. godište.

Ono što je zanimljivo za ovu mladu Dobojlijku jeste da je prvo počela da se bavi atletikom. Ipak, nakon četiri godine treniranja shvatila je da je ljubav prema lopti ipak veća.

"Već poslije prvih treninga shvatila sam da je rukomet sport kojim želim da se bavim u budućnosti. Prethodno sam trenirala atletiku, ali timski sport i naravno ljubav prema lopti učinili su da i danas poslije pet godina treniram rukomet", zaključila je velika nada bh. rukometa. Nova sezona u Prvoj ligi RS počinje u subotu, a u derbiju kola Knežopoljka će dočekati ekipu Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije