Rukomet

Ana Pejaković: Možemo mnogo na EP

Ana Pejaković: Možemo mnogo na EP
Foto: N.N. | Ana Pejaković: Možemo mnogo na EP

​Ženska rukometna reprezentacija BiH u Mostaru će od 21. juna odraditi nove mini-pripreme, a sve u sklopu priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo B divizije u Bugarsku, koje će biti održano od 13. do 21. jula. Selektorka Sanja Bajgorić pozvala je 18 juniorki, a po drugi put na okupljanju će se pojaviti talentovana Ana Pejaković, koja je poziv zaslužila nakon sjajnih igara u ekipi Dubice.

"Svakako da je čast i zadovoljstvo svakog sportiste da bude dio reprezentacije svoje države. Svi mi sanjamo o tome. Moje prvo okupljanje je prošlo odlično. Zadovoljna sam treninzima, odnosom prema radu, profesionalizmom, ali najviše složnošću u reprezentaciji", kaže 19-godišnja rukometašica, koja je početkom ove godine dobila nagradu za najboljeg sportistu opštine Čelinac za 2018. godinu.

Pejakovićeva nije krila zadovoljstvo što je ponovo dobila poziv, a trudiće se da to opravda zalaganjen na treninzima i van njih.

"Mislim da mi kao ekipa možemo mnogo, imamo snagu i kvalitet da ostvarimo pozitivan učinak na EP i zajedno ćemo se boriti za to. Nije mala stvar biti dio tog takmičenja", ističe mlada rukometašica.

Prošla sezone bila je za Anu posljednja u dresu Dubice, koja je poznata da u svojim redovima već godinama okuplja najperspektivnije igračice. Čak pet igračica iz premijerligaša iz Kozarske Dubice našlo se na spisku selektorke Bajgorić, izuzimajući povrijeđenu Jovanu Ilić, koja neće biti na predstojećem EP.

"Što se tiče moje četvorogodišnje karijere u Dubici, ona je završena. Najljepše rukometne trenutke sam provela s njima, ali i onaj najteži dio, kada sam se povrijedila i bila odsutna šest mjeseci s terena. Dalji planovi su da upišem Pravni fakultet u Novom Sadu, ali naravno da rukomet neću zanemariti. U opticaju je jedan klub iz Novog Sada, ali ne bih da govorim još o tome dok ne bude sve detaljno dogovoreno", zaključila je Pejakovićeva. 

Inače, Bajgorićeva je za pripreme u Mostaru pozvala sljedeće igračice: Nikolina Petrović, Marijana Đenadija, Medina Klepo, Helena Ćurić, Isidora Kršić, Adelisa Dautović, Andrea Soldo, Ana Nikić, Džana Adilagić, Adnana Latifović, Ana Pejaković, Adna Husičić, Leontina Vujić, Anđela Boras, Nađa Arnautović, Ajna Mačak, Josipa Arapović i Ilma Mehanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije