Rukomet

Anastasija Pavlović za ''Nezavisne'': Igrati za reprezentaciju je posebna emocija

Anastasija Pavlović za ''Nezavisne'': Igrati za reprezentaciju je posebna emocija
Foto: Ustupljena fotografija | Anastasija Pavlović za ''Nezavisne'': Igrati za reprezentaciju je posebna emocija

Rukometašica Dervente Anastasija Pavlović nedavno je učestvovala na ''IHF Trophy Europe'' turniru sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, što je bilo njeno drugo pojavljivanje u nacionalnom dresu.

Pavlovićeva je kao dio kadetske reprezentacije BiH osvojila srebrnu medalju na ''IHF Trophy Europe'', koji je održan na tzv. Kosovu. Izabranice selektora Fuada Mahmutovića su u trećem kolu grupne faze deklasirale Albaniju sa nevjerovatnih 56:13, a prethodno su ubilježile uvjerljive pobjede protiv Gruzije i Velike Britanije.

U polufinalu, poslije preokreta, bile su bolje od Bugarske, da bi u finalu bile poražene od domaćina rezultatom 39:33.

Kao jedan od glavnih ''šrafova'' kadetske reprezentacije BiH istakla se mlada Dervenćanka koja je uvrštena u idealnu sedmorku, a u razgovoru za ''Nezavisne'' nije krila koliko joj je značilo ovo iskustvo.

''Jako velika nauka prije svega. Rukomet je važan dio mog života, koji mi donosi mnoga nova iskustva. Jednim dijelom to pokazuje timski duh i neprestano nadmašivanje sebe, a spaja snagu, brzinu i taktiku. Naravno, stvaranje novih uspjeha mi daje još veću motivaciju za dalje treniranje i disciplinu.''

Igrati za reprezentaciju je čast i privilegija svakoga ko upliva u profesionalne vode sporta. Takav poziv se ne odbija, a imati priliku igrati u bojama reprezentacije od mlađih uzrastaja svakako gradi puteve za buduće izazove.

''Biti dio nacionalnog tima, igrati i putovati sa curama iz drugih klubova podrazumjeva trenutke koje ću uvijek pamtiti, a to je najvažniji dio svakog sporta. Braniti boje reprezentacije je posebna emocija. Ovo mi samo daje motivaciju da nastavim i dalje ovako da radim'', naglasila je Pavlovićeva.

Iz njenog matičnog kluba nisu krili oduševljenje.

''Ponosni smo na našu Anu jer je u svakom meču dala svoj doprinos. Čestitke na odlično odigranom turniru i želimo joj još puno uspjeha i medalja sa reprezentacijom'', kazali su iz ŽRK Derventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije