Rukomet

Bh. rukometaši nastavljaju kvalifikacije za Euro 2022.

Bh. rukometaši nastavljaju kvalifikacije za Euro 2022.
Foto: N.N. | Bh. rukometaši nastavljaju kvalifikacije za Euro 2022.

Rukometna reprezentacija BiH danas u Bugojnu igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine protiv selekcije Njemačke.

Eventualno iznenađenje protiv moćnih Nijemaca već u četvrtak bi odvelo bh. rukometaše na Euro. 
 
Kreće rasplet u kvalifikacijama za EP. Pred "zmajevima" su dva posljednja susreta, prvi protiv Njemačke (četvrtak), a zatim onaj vjerovatno važniji protiv Austrije (nedjelja). 
 
Puleni selektora Ivice Obrvana su trijumfom u prošlom kolu protiv Austrije došli u dobru situaciju, tako da ih jedan trijumf ili čak možda remi iz ova dva naredna meča može odvesti na smotru najboljih. Podsjetimo, na Euro idu po dvije prvoplasirane ekipe, te četiri najbolje trećeplasirane iz osam grupa.
 
"Okupili smo se više-manje svi. Ekipa je dobra, a mladi momci i novi se uklapaju. Protiv Njemačke će biti veoma teška utakmica, u pitanju je svjetska sila sa svim svojim igračima koji nastupaju u Bundesligi. Vidjećemo gdje stojimo sa takvim ekipama. Ne mogu reći da ćemo ići na pobjedu, ali ćemo dati sve od sebe i da vidimo šta možemo", rekao je bh. reprezentativac Josip Perić, koji je dodao:
 
"Prošla utakmica protiv Njemačke nam je ostala u dobrom sjećanju. Kada bismo mogli ponoviti takvu igru i odbranu sa raspoloženim golmanima, možda bismo sada sa boljim sastavom mogli izvući povoljniji rezultat. No, nama je glavni motiv meč protiv Austrije, protiv koje - ukoliko ponovimo prošlu utakmicu - sve će biti dobro". 
 
Selektor Ivica Obrvan želi da ostane na tragu posljednje utakmice protiv Austrije, kada su bh. rukometaši odigrali najbolji meč kvalifikacija. Kalkulacija je puno uoči posljednja dva kola, sve će biti jasnije već večeras kad se završi i drugi susret u ovoj grupi između Estonije i Austrije. Najavio je kako danas igrači neće odmarati jer mnogo faktora bi moglo presuditi na kraju, pa i gol razlika. 
 
"Pred nama su odlučujuće utakmice. Njemačka dolazi u najboljem sastavu i sigurno je favorit. Imamo dobru atmosferu i želimo ostati na tragu posljednjeg susreta s Austrijom sa koncentracijom, zalaganjem i borbenošću, da damo sve od sebe, i zadnji atom snage, da pokušamo osvojiti bod ili pobijediti, što bi nas odvelo na EP. Nećemo moći odmarati igrače jer će biti veoma bitna gol razlika. Moramo voditi računa o sitnicama i biti oprezni", naglasio je Obrvan, koji, kao što je poznato, neće moći računati na Marka Panića. 
 
Utakmica između BiH i Njemačke igra se u četvrtak u Bugojnu, s početkom u 16.10.
 
U Grupi 2 večeras se sastaju Estonija i Austrija.
 
Danas se igraju utakmice i u ostalim grupama, a sastaju se: Grčka - Srbija (14 časova), Litvanija - Island (18), Turska - Nizozemska (18), Norveška - Letonija (18.15), Italija - Bjelorusija (19), Izrael - Portugal (19), Poljska - Slovenija (20). 
 
Grupa 2
1. Njemačka 4 4 0 0 130:91 8
2. BiH 4 2 0 2 90:89 4
3. Austrija 4 1 0 3 99:125 2
4. Estonija 4 1 0 3 94:108 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije