Rukomet

Bh. sutkinje dijeliće pravdu na EP za rukometašice

Bh. sutkinje dijeliće pravdu na EP za rukometašice
Foto: V.Tripić | Bh. sutkinje dijeliće pravdu na EP za rukometašice

Evropska rukometna federacija nominovala je 18 sudijskih parova za predstojeće Evropsko prvenstvo rukometašica u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, koje će se održati od 28. novembra do 15. decembra ove godine.

Priliku da sude na ovom šampionatu Evrope dobile su i bh. sutkinje Tatjana Praštalo i Vesna Balvan. Tatjana i Vesna su od prošle godine vlasnice grba IHF-a (Svjetska rukometna federacija), a prošle godine sudile su i finale Lige šampionki. Banjalučanke su prije dvije godine na Euru za rukometašice u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji sudile meč za bronzanu medalju.

Na EP će biti odigrano 65 utakmica a sudijski parovi će kao pripremu za Euro imati kurs za sudije i delegata krajem septembra. Ovo je prvi put da se Evropsko prvenstvo za rukometašice igra sa 24 selekcije, a prvi put je i da su Austrija i Švajcarska domaćini Eura za rukometašice.

Po dvije grupe igrat će se u Baselu, Insbruku i Debrecenu, druga faza igraće se u Debrecenu i Beču, koji će biti domaćin i finalnog vikenda.

(RS BiH)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije