Rukomet

BiH može u treći šešir

BiH može u treći šešir
Foto: N.N. | BiH može u treći šešir
Edin Spržo

Žrijeb kvalifikacija za rukometno Evropsko prvenstvo 2020. godine u Norveškoj, Austriji i Švedskoj biće održan 12. aprila u Trondhajmu.

U bubnju će se naći i reprezentacija BiH koja bi mogla biti čak u trećoj jakosnoj grupi. Trenutno se bh. rukometaši nalaze na 19. mjestu na rang-listi evropskih selekcija, a tu poziciju dijeli s Holandijom i Portugalom. Dvije od ove tri selekcije biće u drugoj jakosnoj grupi, a treća će nakon izvlačenja biti prebačena u treću, što donosi teže protivnike u kvalifikacijama.

U prvoj grupi među nosiocima se nalaze Francuska, Hrvatska, Njemačka, Danska, Slovenija, Bjelorusija, Mađarska i Makedonija, dok drugi šešir čine: Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija, Crna Gora kao i dvije selekcije od sljedeće tri: BiH, Holandija, Portugal.

Treću grupu čine Letonija, Litvanija, Švajcarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael, Turska i jedna od sljedećih selekcija: BiH, Holandija ili Portugal, a u četvrtoj su Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunija, Italija, Kosovo i Farska Ostrva. Na narednom Evropskom prvenstvu će nastupiti 24 selekcije.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije