Rukomet

Bojan Ljubišić za "Nezavisne": Imam želju još da branim

Bojan Ljubišić za "Nezavisne": Imam želju još da branim
Foto: N.N. | Bojan Ljubišić za "Nezavisne": Imam želju još da branim

Imam želju da branim i naredne sezone. Što se mene tiče mislim da još godinu dana mogu braniti na visokom nivou, poručio je ovo za "Nezavisne" golman banjalučkog Borca Bojan Ljubišić.

Iako je nedavno napunio 39 godina, najbolji rukometaš Bosne i Hercegovine za 2019. godinu i najbolji sportista Republike Srpske još ne razmišlja o prekidu karijere. Sjajnom Banjalučaninu i jednom od najzaslužnijih za posljednje uspjehe Borca je istekao ugovor sa novim prvakom BiH.

"Još ništa ne znam. Još niko me nije kontaktirao iz kluba, vjerovatno zbog situacije s virusom korona. Kod mene i dalje ima volje za igranjem", kaže Ljubišić.

Odlukom komesara takmičenja sezona u Premijer ligi je prekinuta, a za novog šampiona BiH proglašen je Borac, koji je bio vodeći tim nakon što je prvenstvo prekinuto usljed pandemije virusa korona. Zanimljivo, ovo je bila prva titula sad već legendarnog čuvara mreže nekadašnjeg prvaka Evrope.

"Jeste, to je moj prvi naslov, ali možda nije došao na lijep način. Malo mi je krivo što se sve ovako desilo jer sam ubijeđen da bismo i na terenu osvojili titulu. Međutim, desile su se stvari na koje niko nije mogao uticati", istakao je golman Borac M:tela.

Cijela situacija u vezi s pandemijom virusa korona za Bojana Ljubišića, kako kaže, bila je neprijatna, ali je donijela i nešto dobro. Cijeli period izolacije provodio je u društvu porodice, posebno svog sina.

"Nije bilo baš ugodno sve što se dešavalo. Ipak, najljepši momenat je to što sam na najbolji mogući način provodio vrijeme sa sinom", kazao je naš sagovornik i dodao:

"Iskreno, više mi nije jasno kako će to sve izgledati naredne sezone. Ono što je definitivno je da ligu ni u kom slučaju ne smijemo proširivati, jer bi to bilo samoubistvo. Treba da težimo ka smanjenju lige, a optimalan broj je 12 klubova. Tako bi trebalo da bude ako je ljudima u BiH u interesu rukomet".

Ističe da je tokom pauze ekipa na preporuku kondicionog trenera obavljala online treninge, a u šali kaže da su možda i više trenirali nego u normalnim okolnostima. Za kraj je poručio da će pandemija virusa korona dodatno otežati rad svim sportskim kolektivima u BiH.

"Sport u BiH je bio u problemima i prije ovoga, s tim da će sada sve mnogo teže funkcionisati. Jedina ispravna i dobra stvar je ta što će se sada klubovi, bar se nadam, okrenuti svojim igračima, iz vlastitog pogona, i dati im priliku za dokazivanje", zaključio je Bojan Ljubišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije