Rukomet

Bojan Unčanin novi trener RK Borac M:tel

Bojan Unčanin novi trener RK Borac M:tel
Foto: NN | Bojan Unčanin novi trener RK Borac M:tel

Bojan Unčanin je novi trener Rukometnog kluba Borac M:tel iz Banjaluke.

Unčanin je dijete Borca i godinama je nosio dres Banjalučana, a na sjajan način je počeo i trenersku karijeru, sa klupe je vodio Prijedor i do juče Konjuh, s kojim je izborio učešće u Čelendž kupu.

"Svaki rastanak je težak, ali svi u Živinicama znaju i shvataju da je Borac M:tel moj klub. U Konjuhu sam proveo lijep period, ali poziv iz Banjaluke u kojoj živim nisam mogao da odbi-jem, Kako da kažem 'ne' svom Borcu", kazao je Unčanin, koji će na klupi "crveno-plavih" zamijeniti Ratka Đukovića.

Njegov prethodnik je sa banjalučkim klubom osvojio šampionsku titulu u BiH, ali je otišao ponajviše zahvaljujući činjenici da je Borac neočekivano ostao bez mjesta u regionalnoj SEHA ligi.

Banjalučani su zbog SEHA lige odustali od učešća u Čelendž kupu pa je zbog činjenice da će igrati samo na bh. sceni klub ostao i bez značajnog igračkog kadra. Pred Unčaninom je zadatak da oformi ekipu koja bi naredne sezone mogla da konkuriše za najviša mjesta.

 

"Imamo 11-12 igrača koji su ponikli u Borcu i potrudićemo se da se taj trend nastavi i dalje. Dean Šešić se vraća iz Prijedora, a planiramo još dva-tri pojačanja narednih dana. Nemamo mnogo vremena jer nas čeka nastup na TV tur

niru šampiona u Doboju. S radom počinjemo 25. jula", dodaje Unčanin.

Blizu povratka je golman Bojan Ljubišić, koji je četiri sezone bio u Izraelu. Ljubišić bi uskoro trebalo da ozvaniči dolazak.

Rukovodstvo Borac M:tela se nedavno sastalo s Jasminom Davidović, ministarkom porodice, omladine i sporta RS, a od resornog ministarstva će dobiti pomoć od 20.000 KM. Predstavnici RK Borac M:tel upoznali su Davidovićevu o inicijativi da se izgradi sportska dvorana u Banjaluci koja bi bila hram rukometa, ali bi služila i za druge sportove, te o namjeri da se osnuje sportski razred srednje škole, ne samo za rukometaše, već za sve talentovane sportiste iz RS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije