Rukomet

Borac M:tel platio 81.000 KM duga

Borac M:tel platio 81.000 KM duga
Foto: Ilustracija | Borac M:tel platio 81.000 KM duga
Maja Predragović

Rukometni klub Borac M:tel u posljednjih 25 dana izmirio je 81.000 KM duga prema igračima i dobavljačima, a u pitanju su naplate po tužbama iz 2013. godine.

"Tu je bila tužba igrača Nikole Tešića, koji nije oprostio kamatu Borcu. Mislim da je loše postupio jer treba biti korektan i ne treba zatvarati vrata onako kako ne treba. Zahvalio bih Stefanu Jankoviću, koji je naplatio samo ono što mu je klub dužan, bez kamate. Moralnije je postupio u odnosu na Tešića pošto su obojica iz Borca otišla u svijet. Borac ne treba gledati kao mene ili nekoga iz uprave, Borac je institucija i tako se prema njemu treba odnositi", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca, i dodao:

"Tu je bilo dugova prema dobavljačima, takođe iz 2013, a platili smo i PDV. Kada je Nebojša Golić došao u klub 2013. godine (izabran za direktora), naslijeđeno je 138.000 KM duga za PDV, a danas je dug oko 5.000 KM."

Borac još treba da isplati jednu platu za prethodnu sezonu i ona bi trebalo da bude isplaćena u narednih petnaestak dana.

"Postoji dug za hotele iz 2012. i 2013. godine u iznosu od 85.000 KM, ratu kredita plaćamo 10.000 KM mjesečno i tu je dug prema nekim igračima, ali sa njima smo u kontaktu i oni će biti isplaćeni. Oni što je bitno jeste da nema više presuda i ne postoji u ovom trenutku nijedna tužba protiv Borca. Borac je sada stabilan, ali je veoma teško kada dođe neplanski do skidanja novca sa računa. Da se to desilo u decembru, kada ćemo imati više novca na računu, ne bilo problema", istakao je Branković.

Bh. šampionu je za narednu sezonu potrebno oko 700.000 KM kako bi klub funkcionisao i vraćao dugove. Klub računa na 30.000-35.000 KM od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, sredstva od lutrije i za dobre rezultate, a tu je i 110.000 KM od grada Banjaluka.

"Aplicirali smo za sredstva Ministarstva civilnih poslova BiH i očekujemo sredstva. Od države i grada dobijemo oko 160.000 KM, ostatak od sponzora kompanije "M:tel", Nove banke, koja naš zlatni sponzor, 'Beme', 'Maxmare', firme 'Nova oprema', Komercijalne banke, 'Banjalučke pivare'..., sada je tu i UniCredit banka, a u pregovorima smo sa 'Tropikom'", rekao je Branković.

Brz povratak u SEHA ligu

Borac naredne sezone neće igrati SEHA ligu zbog toga što nacionalna televizija nema mogućnost za full HD prenose utamica, ali Vladimir Branković smatra da se ovaj tim za godinu-dvije uz tri jaka pojačanja može igrati SEHA ligu i pokušati napraviti iskorak u evropskom takmičnju.

"Brzo ćemo se vratiti u SEHA ligu, ali moramo se vratiti što spremniji kako finansijski, tako i igrački i organizaciono. Sljedeći put kada uđemo želim da pobjeđujemo, a ne da gubimo sa što manjom razlikom", rekao Branković.

Pobjeda u test utakmici

Rukometaši Borac M:tela pobijedili su Kozara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice u kontrolnom meču pred početak Premijer lige BiH. Bh. šampion je u utorak naveče u Banjaluci slavio rezultatom 43:23. Borac će u subotu od 18 časova u dvorani "Borik" igrati sa Gračanicom prijateljsku utakmicu i to će mu biti posljednji test pred start sezone.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije