Rukomet

Borac M:tel ponovo na Kosovu

Borac M:tel ponovo na Kosovu
Foto: N.N. | Borac M:tel ponovo na Kosovu

Rukometaši Borac M:tela će i u sezoni pred nama u EHF Evropskom kupu igrati sa Besa Famgasom, predstavnikom samoproglašenog Kosova. Ovo će biti treći put da ova dva tima odmjeravaju snage, a u prva dva navrata Borac je išao dalje.

Prvi meč 2. kola pomenutog takmičenja ova dva tima će se igrati u Banjaluci 16. ili 17. oktobra, dok je revanš u Peći 23. ili 24. oktobra. Banjalučani su bili uspješniji od Bese u sezoni 2012/13, kada su slavili dva puta sa po 31:22 te 32:22, a prošle sezone Besa je slavila kod kuće rezultatom 24:22, dok su "crveno-plavi" u revanšu nadoknadili minus i slavili rezultatom 23:20.

"Nisam zadovoljan žrijebom, ni sa sportske strane zbog kvaliteta rivala, kao ni zbog pritiska koji će donijeti. Bilo je prošle sezone, nažalost, dosta nesportskih stvari tokom našeg odlaska u Peć, a pri tome ne mislim na domaćinstvo Bese. Ne sviđa mi se kompletna atmosfera i tenzije oko duela, a posebno jer ćemo imati mlađu ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Vidjećemo i koga će oni ostaviti u odnosu na ekipu s kojom smo igrali. Biće promjena sigurno i u njihovom sastavu. Detaljnije ćemo razmišljati o njima kad budu na programu ti mečevi. Sad smo koncentrisani samo na to da se okupimo i što kvalitetnije radimo", rekao je trener Borac M:tela Mirko Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije