Rukomet

Borac će tražiti Vujovićevog nasljednika

Borac će tražiti Vujovićevog nasljednika
Foto: N.N. | Borac će tražiti Vujovićevog nasljednika

Proslavljeni rukometaš, a danas trener Veselin Vujović nakon pet mjeseci provedenih na klupi Borac M:tela napustio je nekadašnjeg prvaka Evrope.

On se već prošle sedmice nakon utakmice sa Slogom pozdravio sa igračima, te se na krajnje prijateljski način oprostio od Banjalučana. 

Vujovićeva avantura na klupi Borca, na koju je stigao u januaru ove godine, pred start proljećnog dijela prvenstva, može se smatrati neuspješnom kada je u pitanju sportski rezultat. Tada je dogovorena saradnja na pet mjeseci sa otvorenom mogućnošću produženja saradnje.

Ipak, nakon osvojenog drugog mjesta u prvenstvu, te ispadanja u četvrtfinalu Kupa BiH, što ne može zadovoljiti apetite kluba koji je ove sezone jurišao na duplu krunu, te ranije dogovorenog angažmana Vuje u Vardaru, bilo je jasno da će legendarni as završiti epizodu u Banjaluci. 

Ko će naslijediti rukometnu legendu, biće poznato u narednim danima, a nije isključeno da Uprava kluba ponovo promoviše mladog Mirka Mikića, koji je imao zapažene rezultate kao trener prvog tima, a koji je u posljednjem periodu bio pomoćnik Vujovića. Inače, odranije je bilo poznato da će Vujović karijeru nastaviti u Vardaru. 

Za razliku od rukometaša, rukometašice Borca osvojile su trostruku krunu za sezonu 2020/21, a četvrti trofej ove sezone, s obzirom na to da se prošlogodišnja završnica Kupa Republike Srpske održala u septembru prošle godine.

Nakon prvenstva i Kupa BiH, "osice" su u četvrtak naveče osvojile i Kup Republike Srpske, čime su zaokružile perfektnu sezonu, najuspješniju u svojoj bogatoj istoriji.

Banjalučanke su do šestog trofeja Kupa Srpske stigle u Prijedoru nakon što su u finalnom susretu savladale domaću ekipu Mire 27:20 (14:12). U redovima pobjednica blistala je Anđela Stojanović sa 11 golova, istakle su se i Ana Vrančić sa pet, te Dajana Ignjatović sa četiri pogotka.

Darjana Vukliš je sakupila 12 odbrana. Kod Mire sjajno izdanje imala je Azra Bašanović sa 11 golova. 

Inače, istog dana u polufinalnim susretima Borac je prvo savladao ekipu Jedinstva 27:23, dok je Mira bila bolja od Leotara 39:22. Pokrovitelj završnice bila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Osim medalja i pehara pobjednicima je pripalo 2.000 KM, dok je poraženoj ekipi pripalo 1.500 KM. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Anđela Stojanović, njena saigračica Darjana Vukliš je najbolji golman, dok je Azra Bašanović iz domaćeg sastava najbolji strijelac turnira. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije