Rukomet

Borac i "Borik" večeras čekaju Zvezdu

Borac i "Borik" večeras čekaju Zvezdu
Foto: Ilustracija | Borac i "Borik" večeras čekaju Zvezdu

Želimo da rukometaše Crvene zvezde dočekamo u pravoj atmosferi, onakvoj kakvu Zvezda zaslužuje, a samo "Borik" zna da napravi, rekao je Mirko Mikić, sportski direktor banjalučkog Borac M:tela, uoči večerašnje prijateljske utakmice Borca i Crvene zvezde.

Duel u banjalučkom hramu sporta između aktuelnog bh. šampiona i osvajača Kupa Srbije, koje predvodi trener Nenad Peruničić, počinje u 19 časova.

"Zvezda je atraktivan protivnik. Nadam se dobroj utakmici i dobroj provjeri koja će nam poslužiti u nastavku priprema za Premijer ligu BiH. Ovo nam je prva utakmica pred domaćom publikom, ja i igrači željno očekujemo meč, a vjerujem da i publika željno očekuje da nas pogleda na domaćem terenu. Idemo na pobjedu, igraćemo bez kalkulacija", rekao je Bojan Unčanin, trener Borca.

Bojan Ljubišić, golman Borca i bivši čuvar mreže Crvene zvezde, s nestrpljenjem očekuje meč pred domaćim navijačima.

"RK Borac je veći klub od RK Crvena zvezda, ali Zvezda je kod nas veoma atraktivan protivnik. Pozvao bih publiku da napuni 'Borik', da podrži mladu ekipu Borca. Nakon dugo godina imamo ekipu koju uglavnom čine igrači iz našeg grada i okoline. Mislim da zaslužujemo podršku, a i mi kao ekipa smo željni da se dokažemo, posebno zato što nam je ovo prva utakmica na domaćem terenu", istakao je Ljubišić.

Banjalučani su odigrali pet utakmica u pripremnom periodu, od toga četiri na međunarodnom TV turniru šampiona u Doboju (skor tri poraza i pobjeda), a zatim su u Hrvatskoj izgubili od ekipe Vidovec.

"Turnir u Doboju je imao svrhu, a u utakmici protiv ekipe Vidovec smo mogli i morali pružiti bolju partiju. Kontrolisali smo rezultat, do 52. minuta smo vodili, tada je uslijedio pad u igri, nije opravdanje, ali možda nam je nedostajalo svježine zbog napornih treninga. Ipak, nisam zadovoljan pristupom igri u tom meču, ali ono što je dobro jeste da imamo dosta prostora za naredak", rekao je Unčanin dodajući da je potrebno vrijeme da se ekipa uigra.

Nakon Zvezde, Borac će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom Hapoel Rišon iz Izraela, takođe u "Boriku" (16 časova), 9. septembra bi trebalo da ugosti Derventu, a postoji mogućnost da će odigrati još jedan test meč prije nastupa u Premijer ligi BiH.

Arslanagić održao trening

Abas Arslanagić, nekada najbolji golman svijeta i legenda RK Borac, juče je održao trening golmanima Borca.

Nije samo govorio šta treba da rade, već je uzeo loptu u ruke i šutirao, ali i stao na gol.

"Navijačko ćoše"

Prvi put ispred dvorane "Borik", sat vremena prije početka utakmice između Borca i Crvene zvezde, biće postavljeno "navijačko ćoše" - mjesto za rukometno druženje.

Okupljanje je zakazano za 18 časova. Ulaznica za utakmicu košta 5 KM, a za penzionere i djecu mlađu od 12 godina ulaz će biti besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije