Rukomet

Borac lovi prvi gostujući trijumf

Borac lovi prvi gostujući trijumf
Foto: N.N. | Borac lovi prvi gostujući trijumf

U subotu će biti odigrane sve utakmice 17. kola Premijer lige BiH za rukometaše,

Jedan od najinteresantnijih duela igra se u Bugojnu gdje će domaća Iskra dočekati aktuelnog bh. šampiona, ekipu Borac m:tela. Banjalučani su na startu drugog dijela sezone savladali Leotara i tako najavili bolje proljeće. Biće ovo još jedan veliki test za mladi tim Mirka Mikića koji je ove sezone najveće slabosti pokazivao na gostujućim terenima, tako da će biti zanimljivo vidjeti mogu li se crveno-plavi sa jednog gostovanja konačno vratiti sa cijelim plijenom. Naime, Borac nema niti jednu pobjedu ove sezone van svog “Borika” (dva remija i šest poraza). S pobjedom bi ušli u gornji dio tabele i uključili se u borbu za Evropu.

Inače, vodeći Izviđač, koji je još uvijek bez poraza ne bi trebao imati većih problema na domaćem terenu protiv Maglaja, kao ni drugplasirani Leotar protiv otpisanog Kaknja.  

Parovi: Leotar – Kakanj (17), Izviđač – Maglaj (18), Iskra – Borac (18), Konjuh – Goražde (19), Krivaja – Gradačac (19), Hercegovina – Gračanica (20), Vogošća – Sloga (20), Bosna – Sloboda (20). Poredak: Izviđač 30, Leotar 23, Vogošća 21, Gračanica 20, Krivaja 20…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije