Rukomet

Borac m:tel lako sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva

Borac m:tel lako sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva
Foto: RK Borac | Borac m:tel lako sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva

Kombinovani tim Borca m:tel, sastavljen od njamlađih igrača prvog tima, ubjedljivo i lako je večeras u dvorani "Borik", u okviru Premijer lige BiH, savladao ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Zaista je milina bilo gledati mlade banjalučke rukometaše koji su u svaki duel ušli sa maksimalnim žarom i zasluženo slavili, 29:20.

Do prve prednosti od dva gola domaći su došli u 10. minutu, kada je Daničič iz kontra napada postigao dol za 5:3. Nakon tri minute, igrači Slavije su uspjeli izjednačiti, 6:6.

Uzvratio je Mijatović sa dva brza gola i "crveno-plavi" u 18. minutu ponovo vode, 8:6. Do kraja poluvremena, u kojem je Slađan Subotić odbranio dva sedmerca, izabranici Mirka Mikića uvećali su prednost i na odmor otišli sa tri gola viška, 13:10.

U drugom dijelu vidjeli smo poptunu dominaciju Banjalučana.

Iz minuta u minut uvećavali su prednost. U 38. minutu prvi put došli su do plus šest, 18:12, a minut kasnije najmlađi u današnjem sastavu Borca m:tel, talentovani Luka Knežević postiže prvi gol i diže prednost svoje ekipe na 19:12. Rastrčana je večeras bila Borčeva "mladost". Snažno i pokretljivo u odbrani, raznovrsno u napadu, na zadovoljstvo malobrojne banjalučke publike.

Na kraju, zaslužena pobjeda i ono što je još važnije, sve više "golobradih" rukometaša ozbiljno se nameće Mirku Mikiću za finiš sezone, ali i za narednu.

Prvi strijelac u redovima domaćih bio je Vladan Đurđević sa sedam, talentovani Luka Knežević dao je pet golova, a Slađan Subotić skupio je 12 odbrana.

Na drugoj strani, Vukadin i Hrbat postigli su po četiri pogotka.

Rukometaše Borca m:tel u srijedu čeka finale Kupa BiH. Prvu utakmicu igraju sa Izviđačem u Ljubuškom, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Uz to, čestitamo rukometašicama Borca koje su potvrdile dominantu ulogu u ligi Republike Srpske, jer su prije naše utakmice ubjedljivo savladale ekipu Radnika, 33:15. Vjerujemo da ih od sljedeće sezone gledamo u Premijer ligi BiH, gdje im je i mjesto.

Večeras igraju i košarkaši Borca, kojima želimo mnogo sreće, pa da Banja Luka slavi trostruku pobjedu "crveno-plave" porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije