Rukomet

Borac m:tel u subotu protiv Ribnice: Ranjeni lav je najopasniji lav

Borac m:tel u subotu protiv Ribnice: Ranjeni lav je najopasniji lav
Foto: RK Borac m:tel/Facebook | Borac m:tel u subotu protiv Ribnice: Ranjeni lav je najopasniji lav

Rukometaši Borac m:tela u subotu gostuju u Sloveniji kod Riko Ribnice u 2. kolu EHF Kupa.

"Crveno-plavi" ističu da su se uželjeli evropskih mečeva ali i da su svjesni da u ovom dvomeču imaju ulogu autsajdera.

"Ribnica je jako kvalitetan tim, tipičan slovenački predstavnik koji igra dobru odbranu, pravi malo grešaka i ima odličnu tranciziju. Imaju dosta sjajnih igrača na svim pozicijama. Ozbiljna su ekipa i očekujemo ozbiljan meč", kaže Mirko Mikić, trener Borca i dodaje:

"Spremili smo se, analizirali njihovu igru i pokušaćemo da im spremimo neko iznenađenje. Uželjeli smo se evropskih izazova i daćemo sve od sebe da se pokažemo u mogo boljem svjetlu nego u bh. šampionatu".

Riko Ribnica je trenutno drugoplasirani tim šampionata Slovenije dok Borac ove sezone ne igra sjajno a da stvari budu još teže imaju velikih problema sa povredama.

"Povrede su nas definitivno poremetile jer u ovom trenutku imamo 11 zdravih igrača i dva golmana. Situacija je takva da u Sloveniju vodimo tri kadeta, želimo da nagradimo neke igrače za dobre partije koje pružaju u Prvoj ligi Republike Srpske. I dalje ostajemo usmjereni na taj cilj a to je podmlađivanje ekipe i davanje šansi mladim i talentovanim igračima koji su ulaganje u budućnost. Nama rezultat nije prioritet već kvalitet igre i razvoj rukometaša. Želimo da se razvijamo kako treba i siguran sam da će takav pristup dati rezultat u budućnosti", dodao je Mikić.

Krilo Borac m:tela Vlado Draganić kaže da svi u redovima "crveno-plavih" sa nestrpljenjem čekaju evropske utakmice.

"Ovakvi mečevi imaju posebnu draž jer imate šansu da igrate i odmjerite snagu sa ekipama koje dolaze iz nekog drugog sistema. Nismo pod pritiskom, idemo da uživamo u meču sa jakim timom. Nekima će ovo biti i prvo i jako dragocjeno iskustvo na međunarodnoj sceni pa nema sumnje da će svi koji budu igrali dati svoj maksimum", kaže Draganić.

Jedan od dva golmana koji putuju u Ribnicu je Slađan Subotić koji kaže da se Borac neće predati.

"Istina je da su nas povrede desetkovale ali kažu da je ranjeni lav najopasniji lav. Idemo da se borimo i da uživamo u rukometnom nadigravanju sa Ribnicom", kaže Subotić.

Utakmica je programu od 19 časova a osim Borac m:tela u 2. kolu EHP Kupa nastupa i Izviđač koji u subotu od 18 časova gostuje kod Povaške Bistrice, Gračanica od 18 časova dočekuje azerbejdžanski Baki dok tuzlanska Sloboda u nedjelju od 18.30 gostuje kod Olimpijakosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije