Rukomet

Borac naredne sezone najvjerovatnije neće igrati Kup EHF: Veliko opterećenje

Borac naredne sezone najvjerovatnije neće igrati Kup EHF: Veliko opterećenje
Foto: Ilustracija | Borac naredne sezone najvjerovatnije neće igrati Kup EHF: Veliko opterećenje

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela naredne sezone najvjerovatnije neće igrati Kup EHF, a izgledno je da šampion BiH zaigra u regionalnoj SEHA ligi.

"S moje tačke gledišta ne vjerujem da ćemo igrati Kup EHF, jer je preopterećenje za mlad tim. SEHA liga je jače takmičenje, a ako bismo igrali na oba fronta trebala bi nam dva kvalitetna tima jer bismo u jednoj sezoni odigrali više od 70 utakmica", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

Borac će igrati Premijer ligu BiH, a uskoro se očekuje sastanak čelnika banjalučkog kluba i predstavnika SEHA lige i tada će biti jasnije stvari u vezi s nastupom u regionalnom takmičenju.

"Nema još ništa konkretno po pitanju SEHA lige, ali pozitivna je atmosfera u vezi s nastupom u regionalnom takmičenju, i treba da idem na sastanak sa čelnicima lige. Takođe, razgovaraćemo sa čelnicima grada Banjaluka i predstavnicima institucija RS jer bismo predstavljali i grad i RS, da vidimo koliko nam oni mogu pomoći. Potreban nam je kvalitetan tim jer ne želimo da se blamiramo", rekao je Branković i istakao:

"Potrebno nam je oko 900.000 KM za takmičarski dio".

Da li će trener Ratko Đurković potpisati novi ugovor i ostati u Borcu - još nije poznato. On je ranije izjavio da sve zavisi od ekipe koju će imati sljedeće sezone i od takmičenja koja će Borac igrati.

"Đurković je uradio dobar posao i želja je da ostane u klubu. U kontaktu smo s njim pa ćemo vidjeti", rekao je Branković.

Što se tiče igračkog kadra, iz Borca su otišli (istekli im ugovori) Damir Efendić, Milan Kosanović, Danijel Vukićević, Miloš Lončar, Mirko Majić, u tim se vratio Nemanja Bezbradica, a dogovor o ostanku u klubu postignut je sa Đorđem Ćelićem, Goranom Daničićem, Srđanom Mijatovićem i Markom Ćeranićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije