Rukomet

Borac nije zreo za titulu, Izviđač šampionski u “Boriku“

Borac nije zreo za titulu, Izviđač šampionski u “Boriku“
Foto: N.N. | Borac nije zreo za titulu, Izviđač šampionski u “Boriku“

Rukometaši Izviđača savladali su Borac m:tel u velikom derbiju 18. kola Premijer lige BiH.

Aktuelni šampion je u “Boriku“ slavio sa 34:27 i napravio vjerovatno odlučujući korak ka novoj šampionskoj tituli. S druge strane, tim Irfana Smajlagića je pokazao da još uvijek nije zreo za najveće domete. Ljubušacima je na ruku išao i poraz Gračanice od Krivaje.  

„Očigledno još nismo na tom nivou da možemo ispoštovati taktičku disciplinu. Energetski mislim da možemo parirati, ali vjerujem da je problem mentalna snaga, kreacija...Taj imperativ da moramo sputava igrače koji odigraju ispod svog nivoa. Nemamo opuštenost koja je potrebna u sportu na način da ne razmišljamo o posljedicama. To nas je sputavalo, a imali smo i dosta tehničkih grešaka što smo stalno napominjali da ne smijemo dolaziti u te situacije, međutim, očigledno danak neiskustvu, taj put koji moraš kroz poraze da prođeš da bi došao do pobjede, mora i nas da dokači", rekao je Smajlagić. 

Ostali rezultati: Krivaja – Gračanica 28:24, Leotar – Čapljina 32:25, Hercegovina – Sloga 41:32, Vogošća – Sloboda 26:26, Maglaj – Konjug 39:43. Poredak: Izviđač 28, Borac 22, Gračanica 28. Sloboda 20, Leotar 20, Vogošća 20...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije