Rukomet

Borac pobjedom ostao u vrhu

Borac pobjedom ostao u vrhu
Foto: Screenshot | Borac pobjedom ostao u vrhu

Rukometaši Borac M:tela pobjedom su otvorili 14. kolo prvenstva i ostali su na prvom poziciji lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su savladali Leotar 29:25, a meč je zbog zauzetosti dvorana Borik i Kampus odigran u Čelincu. Duel je imao i humanitarni karakter jer se prikupljala pomoć za izgradnju kuće osmočlanoj porodici Đukić.

Nakon izjednačenog starta, Borac je uspio da dođe do velikih plus četiri (9:5) sredinom prvog dijela, ali se Trebinjci nijednog momenta nisu predavali. Gosti su prijetili stalno i prilazili na dva gola zaostatka. U finišu prvog dijela su imali napad da priđu na minus jedan. Banjalučani su se odbranili, a Stefan Miljković je pogodio za 16:13 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom dijelu Borac je održavao prednost na tri gol a onda je Bojan Ljubišić imao dvije odbrane pa su Banjalučani to krunisali na drugoj strani gdje su pogodili i stekli pet golova viška (23:18), kojima su riješili pitanje pobjednika meča.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Stefan Miljković sa šest golova, dok su Bojan Rađenović i Giljerme de Souza imali po pet. Bojan Ljubišić je na kraju imao 12 odbrana.  U timu Leotara Aleksandar Miličević je imao sedam a Aleksandar Milojević pet golova.

U posljednjem kolu jesenje polusezone Borac gostuje kod Bosne u Visokom, dok Leotar na svom parketu dočekuje Lokomotivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije